top of page

140 miljoen euro schulden? Tut, tut: Er komt een nagelnieuw stadswerkhuis!
Iedereen voelt het: er ligt elke dag wat minder waar in het winkelkarretje en er steekt elke dag wat minder geld in de beugel. Alles wordt maar duurder. Daar trekt de politiek zich geen moer van aan. Schulden maken op de kap van de gaande man is een ware hobby.

Ge moet, wilt ge een goede 'stadhuisman' zijn, de schulden niet afbouwen, maar de lucht in jagen. Zijne Excellentie Lantmeeters mag zoveel excellentie zijn als hij ook maar wil, van schulden heeft een Gouverneur geen kaas gegeten en dat achterlijke Hasselt hoeft zich niet te mengen in de kuren ener schuldendiva. Want daar zie, de kogel is door de kerk. Er komt een splinternieuw stadswerkhuis, 'Mondea' en 'Atoom' hebben het gezegd. En die kunnen het weten, want het zijn de duurste. Stadje Hasp-Hoofdstad aller Stedelijke Faillietsteden smodderde met 'aisance' zowat 800.000 euro op om anderen te laten beslissen wat zijzelf hadden moeten beslissen. Ze zijn ervoor betaald maar vegen er dik hun voeten aan.

Directeurs, managers en studies

Het werkhuis waar de Stadsdiensten nu in zitten is veel te groot geworden, want in alle Diensten is meer, véél méér dan de helft afgedankt of uitgedund of op pensioen. Werkvolk is te duur, veel, te duur, Directeurs, managers en studies, die zijn pas interessant. Neem de asbest weg uit het bestaande werkhuis en dan kan het nog gerust vijftig jaar meegaan.

Ambassadeursrol

De binken, die den hele nest weer eens moeten betalen, mogen alleen maar met hunne kop schudden en een vuist in hun broekzak maken. Ik kon de studie inkijken. Pure mist, pure nevel, pure prietpraat. Lees mee. Er moet een manager benoemd worden ( weeral ene bij!), het stadspersoneel moet begeleid worden want er duiken ineens 'nieuwe uitdagingen op' ( niemand weet welke uitdagingen dat kunnen zijn), er komt een nieuw stadswerkhuis, daar gaan de diensten zich vestigen. Die verhuis vraagt een aangepaste organisatie ( stel u voor..) Het personeel gaat daar intensiever samenwerken ( onder verstaan: op dit moment steken ze geen hand uit en liggen ze te 'niksen'..) Ze gaan "over de diensten heen" werken. en waarom denkt u dat ze over de diensten heen gaan werken? Simpel, beste lezer: 'om hun ambassadeursrol van het lokaal bestuur met fierheid verder te kunnen uitdragen zodat onze organisatie haar toonaangevende rol als hoofdstad van Haspengouw verder kan vervullen.' Einde van het citaat.


Toonaangevend

Val nu om...! Sint-Truiden speelt een toonaangevende rol! Dus, volgens deze bestuurdersgroep is een berg schulden opbouwen toonaangevend voor de andere steden. Met boetemitrailletten hopen klanten de winkels uitschieten, de handel zes jaar lang onbereikbaar maken, stortregens van heffingen op de binken laten neerpletsen, dàt heet 'toonaangevend'.!

Gefopt en bestolen

Arne Stadswerkmannen, uw rangen zijn danig uitgedund, jullie zijn in alle diensten dik onderbemand, ge weet niet meer "waar kop te geven", van vermoeidheid valt ge 's avonds in slaap. Uitgerekend jullie moeten doen alsof jullie als fiere ambassadeurs de werking, beter gezegd de onbekwaamheid, van het bestuur, zijnde diegenen die in het Stadhuis zitten, aan de - weer eens gefopte en bestolen - Truienaar uitdragen.

Zoer

Zeg niet meer, zoals vroeger: "Van drie stadsmannen is er altijd één die werkt, terwijl de twee anderen staan te kijken." Dat is dik verleden tijd. Trudocs heeft de uitdunning nagevraagd. En dan moet ge weten, Waarde - Waardige Trudocsfan, dat al einde december 2020, onlangs dus, Heere Lantmeeters donderpreekte: "Zijt toch eens waakzaam voor uw financiële toestand." Gouverneur, weet u nu nog altijd niet dat Diva en trawanten zich daar geen schelp van aantrekken? 't is alsof Hasselt de 'bibber' heeft van de 'Edele Stadhuisfruiteniers' Kom op, Binken, spoel dien 'hannekesnest' maar eens door met een scheut Zoer van Carl en van Edou(ardus), want 't is ter verdoure fijne. Als ge hem niet "aanlengt", dan komt ter aan uw neus uit...!


658 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page