top of page

Aanslepend onderzoek van Comité P leidt tot nervositeit bij Truiense politieZaterdag 5 februari omstreeks 16u.00. Lichtenberglaan Sint-Truiden. Tijdens een grootscheepse controle wordt de twintigjarige zoon van V.T. aan de kant gezet voor een opgevoerde bromfiets. Wanneer zijn moeder ter plaatse komt ontstaat er een discussie waarbij de vrouw naar eigen zeggen beschuldigd wordt, het beruchte filmpje van de transgender gelekt te hebben. De discussie loopt net niet uit de hand.


Mevrouw V.T. wordt op zaterdag 5 februari omstreeks 16u.00 door haar zoon opgebeld nadat hij met zijn opgedreven brommer werd tegengehouden ter hoogte van de Lichtenberglaan door de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken die daar een grote verkeerscontrole uitvoert. "Wanneer ik mij naar mijn zoon wil begeven, word ik plots de huid volgescholden door politie-inspecteur A", vertelt mevrouw V.T. "Het gaat evenwel niet over de opgedreven brommer maar wel over het inmiddels beruchte filmpje van de Dat vele agenten in het korps nu in de problemen komen. Dat ik dat als ex-vriendin van een inspecteur toch niet kan maken. Dat ik een politieke afrekening maak met burgemeester Heeren en ga zo maar door. Ik kon mijn oren niet geloven. Ik was daar als moeder voor mijn zoon die inderdaad terecht werd tegengehouden omdat er wat mis wat met zijn brommer. Maar ook mijn zoon krijgt verwijten naar zijn hoofd geslingerd omwille van zijn moeder. Wij leven toch nog steeds in een rechtstaat hè? Later op de dag, om 21u.05 om precies te zijn, word ik plots via Whatsapp gecontacteerd door politie-inspecteur S.J. die ik van haar noch pluim ken. Wanneer ik hem aan de lijn heb, wil hij plots alles weten over het filmpje van de transgender en het onderzoek van Comité P hierover. Ik heb deze gang van zaken overgemaakt aan Comité P."


in picture: Het Whatsappbericht van S.J. dat mevrouw V.T. om 21u.08 binnenkreeg


Hysterisch

"Zaterdagavond ben ik reeds door een medewerker in kennis gesteld van problemen met mevrouw VT tijdens een verkeerscontrole", reageert korpschef Steve Provost op de feiten.

"Mevrouw VT is ter plaatse gekomen nadat de opgedreven bromfiets van haar meerderjarige zoon in beslag werd genomen. Zij is ter plaatse gekomen en begon onmiddellijk op hysterische toon tegen de aanwezige collega’s over het lopende onderzoek van het Comité P te praten. Mevrouw VT is zelf betrokken bij dit onderzoek en gaf inhoudelijke informatie mee. Onze aanwezige medewerkers hebben mevrouw VT duidelijk gemaakt dit niet de plaats en de manier was om over het onderzoek te praten. Mevrouw VT was niet voor rede vatbaar en een aanwezige leidinggevende heeft haar de plaats doen verlaten. Ik betreur dat mevrouw VT nu een ander verhaal via de media probeert te brengen. Inzake een telefoontje van een medewerker met mevrouw VT ben ik niet op de hoogte. Dit zal onderzocht worden. Het politiecollege en ikzelf hopen dat het onderzoek snel afgerond kan worden zodat eventueel de gepaste maatregelen kunnen genomen worden."1.854 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page