top of page

"Alle sneltesten bij Groenarbeiders negatief"

Groenarbeiders krijgen spreekverbod opgelegdVanochtend zijn na de aanhoudende berichtgeving op Trudocs alsnog 20 COVID-19 sneltesten afgenomen bij de medewerkers van de Truiense Groendienst. Dit gebeurde nadat eerder twee medewerkers zich ziek meldden omwille van Covid-19. De testresultaten van alle 20 medewerkers zijn negatief. "Gelukkig maar", reageert oud-burgmeester Ludwig Vandenhove (sp.a) die op de testen aandrong. "Maar het had allemaal wat sneller gekund!" Of hoe te traag vandaag wordt uitgelegd als stapsgewijs...

Naar aanleiding van 2 bevestigde Covid-19 infecties binnen de Groendienst heeft de stad Sint-Truiden het initiatief genomen alle medewerkers van de Groendienst een sneltest te laten ondergaan en dit in het kader van contacttracing. De stad volgt hiermee naar eigen zeggen de wettelijke verplichtingen rond clusters, zijnde minimaal 2 met elkaar gelinkte Covid-19 besmettingen binnen 14 dagen. De dienst externe preventie van Group CLB nam de 20 sneltesten af en bevestigt dat de testresultaten van de 20 medewerkers negatief zijn.

"We hebben snel en accuraat gehandeld. Eerst zijn alle risicocontacten in kaart gebracht via contacttracing. Daarna is het draaiboek van besmettingen in een cluster stapsgewijs uitgevoerd”, licht burgemeester Heeren toe.

“We hebben snel en accuraat gehandeld. Eerst zijn alle hoog -en laag risicocontacten in kaart gebracht via contacttracing. Daarna is het draaiboek van besmettingen in een cluster stapsgewijs uitgevoerd”, zegt burgemeester Veerle Heeren (CD&V) vandaag.

“We blijven al onze medewerkers sensibiliseren tot het volgen van de 6 gouden regels ter preventie van de verspreiding van het coronavirus. De twee medewerkers van de groendienst blijven voorlopig in isolatie en stellen het goed. We wensen hen veel beterschap”, zegt algemeen directeur Kathleen Bergoets.

"We mogen niet meer met jullie praten. Wie lekt, vliegt buiten. Dat risico ga ik dan ook niet meer nemen", klinkt het bij onze bron.

Spreekverbod


Ondertussen werd de groenarbeiders een spreekverbod opgelegd: "We mogen niet meer met jullie praten. Wie lekt, vliegt buiten. Dat risico ga ik dan ook niet meer nemen", klinkt het bij onze bron.

239 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page