top of page

Audit Vlaanderen start forensisch onderzoek naar onregelmatigheden bij Stad Sint-TruidenVooruit zal Pascy Monette en Raf Herbots op gemeenteraad ondervragen over vroegtijdige vaccinaties

Op basis van een gevoerd vooronderzoek heeft Audit Vlaanderen, het agentschap van de Vlaamse overheid, beslist om effectief een forensische audit op te starten. Deze audit heeft tot doel klaarheid en duidelijkheid te verkrijgen inzake mogelijke onregelmatigheden bij lokaal bestuur Sint-Truiden. De focus ligt op het in kaart brengen van de richtlijnen die voor het vaccinatiecentrum werden opgesteld en het mogelijk misbruik hiervan. Politiek vertaald: de uitkomst van dit onderzoek bepaalt het lot van burgemeester Veerle Heeren (CD&V). Wanneer het duidelijk wordt, dat er effectief onregelmatigheden gebeurd zijn, zal Heeren onmogelijk kunnen terugkeren.


Onregelmatigheden

"Een forensisch onderzoek is anders dan een gewoon onderzoek", legt administrateur- generaal van Audit Vlaanderen Mark Vandersmissen uit. "Bij een gewoon onderzoek kijken we of de juiste processen of procedures gevolgd zijn. We kijken met andere woorden naar de organisatiebeheersing. Bij een forensisch onderzoek gaan we echt op zoek naar onregelmatigheden. Hoe lang het onderzoek loopt? Moeilijk te zeggen. We zijn eigenlijk vandaag pas gestart. We gaan ook zeer discreet te werk, omdat het hier heel wat persoonlijke gegevens van personen betreft."

Raf Herbots

Het stadsbestuur zal naar eigen zeggen de volledige medewerking verlenen aan Audit Vlaanderen. "In het belang van de sereniteit van het onderzoek onthoudt lokaal bestuur Sint-Truiden zich van verdere verklaringen", klinkt het. Maar of ze dat gaan kunnen, is nog maar de vraag. Uit goede bron vernemen wij dat de Vooruit-fractie maandag tijdens de gemeenteraad OCMW-voorzitter Pascy Monette en gemeenteraadslid Raf Herbots (CD&V) op de rooster willen leggen, naar aanleiding van hun vroegtijdige vaccinatie."

924 weergaven1 opmerking

1 Comment


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
May 26, 2021

Hopelijk wordt dit niet weer een ingestudeerd nummertje.

Like
bottom of page