top of page

Belgische rode Conferencepeer debuteert in China
De gekende groene Conferenceperen zijn sinds hun komst op de Chinese markt 10 jaar geleden een gewild product geworden bij veel Chinese consumenten. Uit importgegevens blijkt dat er sinds 2011 naar schatting 35.000 ton Truval Conferenceperen van de BFV op de Chinese markt zijn geïmporteerd.


"De Red Conferencepeer is de nieuwste variëteit die we hebben geteeld en dit jaar is de eerste oogst", zegt Marc Evrard, commercieel directeur van de BFV. “Met de introductie van de Red Conference op de vierde China International Import Expo (CIIE) van 5 tot 11 november in Shanghai willen we samen met onze partners inspelen op de sterke vraag naar nieuwigheden van de Chinese consumenten.”


Stijging van 300 procent

De introductie van deze nieuwe variëteit op de Chinese markt in het eerste oogstjaar toont het vertrouwen van de BFV in de markt. De groene Conferenceperen werden de afgelopen 10 jaar reeds verdeeld in 35 steden in China. "Nu zijn we de grootste exporteur van Westerse peren op de Chinese markt en we verwachten de komende vijf jaar een stijging van 300 procent van de afzet van Belgische Conferenceperen op de Chinese markt.”, aldus Evrard.

Zoals veel multinationals doen met nieuwe producten, kozen BFV en Dole ervoor om de Red Conferencepeer te introduceren op de 4de CIIE, een grootschalige nationale expo met als thema import. "We hebben de Belgische groene Conferenceperen naar de eerste drie CIIE's gebracht en ze worden door veel kopers zeer gewaardeerd", zegt Vivian Wang, brand director van Dole China. Wang zei dat volgens douanegegevens in 2020 de door Dole geïmporteerde Conferenceperen 44 procent van de jaarlijkse Chinese perenimport voor hun rekening namen.
Wang Bingbing

Tijdens deze expo proefde de bekende Chinese journaliste Wang Bingbing de nieuwe Red Conference op de stand van Dole China. Wang Bingbing is momenteel een van de belangrijkste verslaggevers in China. De uitzending met de Belgische Red Conference in de hoofdrol werd vertoond op CCTV-13. CCTV-13 is een 24-uurs nieuwszender van China Central Television en de grootste nieuwszender op het vasteland van China. Deze uitzending had een bereik van meer dan 600 miljoen kijkers.

382 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Nov 13, 2021

Die Chinezen gaan ons nog een peer stoven...

Like

Conference verovert China


een innemende prins (°)

trok naar het verre oosten

bereid om bij meetings

op zijn chinees te toasten


hij hief zijn Dragon Seal (*)

voor elite en pers

toen speechend zijn oog viel

op de Marasquin-kers


de lofzang in zijn woorden

kreeg plots een kort besluit

en China’s leiders hoorden

een ode aan het fruit


via kersen en krieken

kwam het tot fruitgesprekken

zo wensten bolsjevieken

dikke peren in hun rekken


de prins ving die geluiden

met Belgische coulance

en belde naar Sint-Truiden

voor een lading Conférence


JG


(°) gedicht geschreven in februari 2002, toen koning Filip nog prins was

(*) Chinese champagne met kers

Like
bottom of page