top of page

Bij de baard van de Heilige Trudo: Laat staan die stelling!Afgelopen schepencollege woedde een verhitte discussie over de nieuwste stelling van Pascal Vossius op de Groenmarkt. 'Afbreken, nu meteen', ordonneerde de schepen die er zelf tot ergernis van Audit Vlaanderen de kantjes van afloopt. Maar hebben de heren en dames van het college al eens de zomeragenda van onze stad bekeken? Het wordt opnieuw een zomer van madeliefjes plukken en vergeelde Buck Dannys lezen. Want meer is er in Sint-Truiden niet te doen blijkbaar.


Maar laat ons eens beginnen met een parabel. Op een warme dag zwom de kikker in een langzaam stromende Cicindria. Hij had het goed naar zijn zin, daar in het koele water. Plots hoorde hij: “Hé kikker, wil je me helpen?” Kikker keek op en zag daar schorpioen aan de kant van het water staan. “Neem me alsjeblieft op je rug naar de oever”, smeekte hij. Kikker antwoordde: “Geen sprake van! Als ik dat doe dan zal je me onderweg doodsteken! Ik ben wel goed, maar niet gek!”


Schorpioen wat doe je nu?

De schorpioen keek hem verdrietig aan en reageerde: “Ach, kikkertje. Dat zou heel dom van me zijn. Als ik je zou steken dan verdrinken we allebei. Dan ga ik zelf ook dood.” Kikker dacht na en kreeg medelijden met de schorpioen. Hij nam hem op zijn rug en zwom richting de overkant van de rivier. Halverwege voelde de kikker een felle steek in zijn rug. Hij voelde zijn lichaam verstijven en vroeg met zijn laatste zucht: “Schorpioen wat doe je nu?” “Het spijt me kikker, ik kan het niet helpen. Ik ben wie ik ben en het is sterker dan mezelf”


Outdoor Lust

Wel voor Pascal Vossius is dat niet anders. Sluit die man op in een kelder in Yahidne, een klein dorp ten noorden van Kiev, hij organiseert er Midweekfeesten voor de dorpsbewoners steevast aangekondigd met stellingen en baschen zo imposant dat Poetin denkt dat de Amerikanen ze geleverd hebben. Zelfs nu de man vijftig geworden is en evenveel kilo's lichter, wil hij Midweekfeesten organiseren. Zijn 181ste om precies te zijn. Wel, laat hem doen. Dan is er tenminste nog iets om naar uit te kijken. Al moet hij misschien ook eens polsen met de nieuwe lichting van Truiense organisatoren, zoals de jongens van Outdoor Lust. Wie weet kan zo'n cocktail van Vossius met Lindebrings de Truienaar wel smaken. De stellingen zullen er alleszins wel bij varen.

1.509 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Hopelijk werd/wordt de stelling conform de geldende veiligheidsvoorschriften gemonteerd/gedemonteerd.

Like
bottom of page