top of page

Bomenbeul slaat weer toe op hoek van Schepen Dejonghstraat en Bèr Joekpad


Bij het krieken van de dag worden de buurtbewoners van de Ridderstraat en de Schepen De Jongstraat wakker van het snerpend geluid van een motorkettingzaag. Enkele minuten later ligt de mooie boom op de hoek van de Schepen Dejonghstraat en Bèr Joekpad tegen de vlakte.


Dinsdagochtend krijg ik een telefoontje vanuit het stadhuis. "Dirk, iedereen loopt hier nerveus rond, want ze gaan weer een stadsboom kappen en ze hebben schrik dat Trudocs er over zal schrijven. Alleen ik weet niet welke." Wij ook niet. Totdat er donderdagmorgen om iets na negen een mailtje binnenkomt: "Wellicht andermaal een niet-vergunde boomkapping!!! Vanmorgen, bij het krieken van de dag, heeft de aannemer in allerijl de allermooiste boom in de Schepen Dejonghstraat, op de hoek met de Bèr Joeksteeg, geveld. KO! Haast stiekem, wellicht zonder vergunning,..... en waarom? Vermoedelijk zal men later heraanplanten, dan hopelijk wel met de juiste inheemse boomsoort (andere dan die Japanse in de Stationsstraat)."

in picture: De gevelde mooie boom van de Schepen Dejongstraat die gerust kon blijven staan


Als de stad het vraagt

Wij vliegen als de wiedeweerga naar de 'plaats delict' en kunnen er een van de werkmannen spreken die er de straten aan het heraanleggen zijn. "Tja, we hadden die toestemming 14 dagen geleden reeds gevraagd. We konden maar moeilijk met onze rioolbuizen voorbij. Nu, het is toch gelukt. We zijn al een stuk verder. Vandaag kwam dan het papier van de stad binnen om de boom te kappen. Dat hebben we dat dan maar gedaan hè. Maar het was eigenlijk niet meer nodig. Maar ja, als de stad het vraagt moeten wij volgen."


Schepen van Natuur

Voila, en zo gaat de schepen van Natuur Ingrid Kempeneers (CD&V) en haar burgmeester Veerle Heeren (CD&V) met onze bomen om. Cynisch en stiekem laten ze de bomen maar kappen. Tot er straks geen bomen meer staan.

1.063 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page