top of page

Burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA) kondigt gemeentelijk rampenplan af in Sint-Truiden

Noodweer zorgt voor wateroverlast op diverse plaatsen in Sint-Truiden centrum en verschillende deelgemeenten

in picture: Stapelstraat onder water // Foto Mario Menjoie

Zwaar noodweer heeft verschillende straten in het centrum van Sint-Truiden en in verschillende deelgemeenten onder water gezet. Ruim 100 oproepen liepen bij de brandweer binnen, vooral voor ondergelopen kelders en garages. Het kmi had ervoor gewaarschuwd: onweersbuien met plaatselijk veel neerslag. Helaas was dit het geval in Sint-Truiden. De hemelsluizen gingen in de vooravond open en de hulpdiensten krijgen sindsdien heel wat oproepen voor ondergelopen kelders en garages.


Op dit moment worden alle oproepen volgens prioriteit behandeld. Alle korpsen van hulpverleningszone Zuid-West Limburg staan paraat. Verschillende korpsen onder meer uit Heusden-Zolder, Tessenderlo en Beringen schieten ter hulp. Ook de stad Hasselt biedt ondersteuning, zij schakelen een kolkenzuiger in die, samen met de kolkenzuigers van de stad Sint-Truiden, de rioolputten vrijmaakt op kritische plaatsen.

"Ik raad alle mensen aan om foto's te nemen en contact op te nemen met hun verzekeringsagent om de schade aan te geven.

“Het gemeentelijk rampenplan is afgekondigd", vertelt burgemeester Jelle Engelbosch (N-VA). "Onze prioriteit is nu kelders leegpompen en er vooral voor zorgen dat mensen uit de problemen geraken. Daarnaast stellen we zandzakjes ter beschikking op een aantal strategische locaties. Buurtbewoners kunnen deze afhalen in de loods in Zepperen (Waterkuilstraat) en het stadswerkhuis in het industriepark van Sint-Truiden (Sint-Jorisstraat 4510). We volgen de situatie op de voet en nemen daar waar nodig bijkomende maatregelen. Ik raad alle mensen aan om foto's te nemen en contact op te nemen met hun verzekeringsagent om de schade aan te geven."


Het stadswerkhuis, de politie en het stadsbestuur helpen zowel op het terrein als in de gemeentelijke crisiscel. De crisiscel staat onder leiding van waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch.
611 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page