top of page

Buurtbewoners Duras verzetten zich tegen komst betoncentrale van JP Tuinwerken

Bijgewerkt op: 18 dec. 2020

Schepen van Ruimtelijke Ordening Jelle Engelbosch (N-VA) is niet bereikbaar voor commentaar
De buurtbewoners van de Galgestraat en de Grote Vinnestraat maken zich grote zorgen over de uitbreiding van JP tuinwerken ter hoogte van de Kleine Vinnestraat 5 , waar vroeger bouwmaterialen Spiritus gelegen was. Ze vrezen de komst van een betoncentrale.


Zaakvoerder Jonas Potter van JP tuinwerken wil zijn bedrijf uitbreiden en een stabilisécentrale met generator oprichten ter hoogte van de Kleine Vinnestraat 5. De buurtbewoners vrezen voor geluidsoverlast, geurhinder en stofhinder. Komt daar nog bij, het aan-en op rijden van zwaar vervoer wat al een probleem is in de Galgestraat"Je ziet met je ogen toe dat er in deze landelijke gemeente met een groen karakter geen plaats is voor zo’n groot industrieel bedrijf", zegt een ongeruste buurtbewoner aan onze redactie. "Jammer genoeg is de bouwvergunning al goedgekeurd door onze burgemeester en haar schepencollege. Er hing daar wel een beduimeld geel papier tegen het hek, maar dat ligt daar zo afgelegen dat daar praktisch niemand komt. Wij werden door JP tuinwerken dan maar op de hoogte gesteld via een brief op 15 december, maar om bezwaar aan te tekenen hebben we maar tijd tot de 24ste. Als we dan naar het Stadkantoor bellen, krijgen we in deze tijdsspanne geen afspraak vast. Het lijkt erop dat dit zeer goed is voorbereid."

"Het lijkt erop dat dit zeer goed is voorbereid. Te weten dat het zus van de aanvrager op het kabinet van burgemeester Veerle Heeren (CD&V) werkt en de vader kortelings hoofd van het stadswerkhuis van de Stad Sint-Truiden wordt"

Kabinet Burgemeester betrokken?

"Te weten dat Leen, de zus van Jonas Potters, op het kabinet van burgemeester Veerle Heeren (CD&V) werkt en in 2014 voor CD&V Sint-Truiden de verkiezingslijst voor het Vlaams parlement opvulde", gaat de buurtbewoner verder. "Vader Jean-Marie Potters wordt dan weer kortelings hoofd van het stadswerkhuis van de Stad Sint-Truiden. Toeval? Wie zal het zeggen. We hebben in ieder geval het gevoel dat alles al boven onze hoofden bedisseld en geregeld is. Nu, we gaan nog doen wat we kunnen. Zo zijn we met een petitie gestart en hebben we een aantal gemeenteraadsleden van de oppositie op de hoogte gebracht."
'Blijf bezwaren indienen'

“Dat klopt", zegt oud-burgmeester Ludwig Vandenhove. "Ik krijg ook ongeruste vragen van personen, die in de buurt wonen. Ik kan ze alleen maar aanraden eventuele bezwaren in te dienen en ga ervan uit dat het schepencollege daar ernstig rekening mee zal houden. We houden de zaak daar zeker in het oog. Wordt ongetwijfeld vervolgd.”


Niet bereikbaar voor commentaar

Tudocs heeft herhaaldelijk schepen van Ruimtelijke Ordening Jelle Engelbosch (N-VA) om een reactie gevraagd maar die was vandaag en gisteren niet bereikbaar voor commentaar.1.285 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page