top of page

De betere horeca in onze vurige stedeGroot nieuws eind januari: Paul-Luc en Nicole van De Fakkels hebben samen een fantastische zaak opgebouwd, meer dan 30 jaar hard gewerkt en nu waardige opvolgers gevonden. Hun sous-chef Seppe gaat dus, samen met zijn vrouwtje Liese het geheel overnemen.


Nicole en Paul-Luc laten de zaak nog niet volledig los en gaan de eerstvolgende jaren nog wat helpen aansturen. Schitterend dat zo’n zaak in Sint-Truiden niet teloor gaat. We mogen ons echt wel gelukkig prijzen dat onze stad zoveel tophoreca herbergt. Een schat aan gastronomie wat we echt moeten koesteren. Denken we maar aan het Michelin*restaurant van het Kasteel van Ordingen, een echte explosie van puur genot.

Michels Droom

De droom van Michel Neven die hij gerealiseerd heeft in het kader van De Stadt van Luyck in de Schepen De Jonghstraat, is een echte revelatie van Italiaanse keuken onder leiding van Paolo. Heerlijk om te gaan lunchen aan een zeer haalbare prijs of te dineren om je leven iets meer luister bij te zetten.


Aytems

Last but not least een Nederlander met Turkse roots die de scepter zwaait in Blanc by Aytems (Diesterstraat): een erg innovatief concept waar er een mooie fusion van internationale kruiden leidt tot gerechten met een erg hoog niveau. Bovendien levert hij zijn kunstwerkjes in familiesfeer en dat in een modern kader.Firenze van het Noorden

Als de Michelin-inspecteurs wat goed gezind zouden zijn, kunnen we in 2023 wel eens een stad worden met minimum 3 sterren-restaurants. Dit zou Sint-Truiden heel veel aura geven en ons echt op de kaart zetten. Zo een setting is ideaal om de lokale economie de broodnodige extra boost te geven. Denken we maar aan de logies mogelijkheden, weekendverblijven in onze stad waar shopping en bezoek aan de lokale horeca weer extra centjes in de stadskas kan brengen. De combinatie met het mooie Haspengouw en dat in alle seizoenen, zou onze stad kunnen verheffen tot het Firenze van het noorden.


in picture: Stadt van Luyck

Sint-Truiden Wij kunnen als burger daar ook iets aan doen: een feestje of een speciaal diner organiseren doen we best in Sint-Truiden zelf, we moeten het niet ver gaan zoeken, we hebben eigenlijk en dit in diverse prijsklassen, alles in huis om ons leven veel luister te geven! Niet vergeten dat we ook nog steeds diverse goede brasseries en restaurants hebben waar we toch ook wel qua prijs-kwaliteit kunnen gaan genieten.

Klanten zijn niet dom

Die pyramide van kwaliteit moet er zijn: een evenwichtige top én een verzorgde basis die zorgt voor continuïteit. Dit type van marktverdeling leidt ook naar een kwaliteitsverbetering wat voor sommige zaken een feitelijk must is het spel moet kloppen: de klanten zijn niet dom en gaan hun portemonnee niet opentrekken voor gerechten die ze misschien beter zelf kunnen klaarmaken.


Voor elk wat wils, Sint-Truiden kan het bieden !

660 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page