top of page

De Bogaard trapt cultureel jaar op gangOnze stad gaat verder dan enkel goed eten en drinken, cultuur is erg belangrijk en we hebben daar (blijkbaar toch) de middelen en de kennis voor…


Dé start van een cultureel seizoen voor De Bogaard en dat met een heel divers aanbod dat dit jaar begint met de ‘Zomeravonden’. In september wordt bovendien het 50-jaar bestaan van ons cultureel centrum uitgebreid gevierd.


Een nieuw abonnement met veel voordelen…

Ze hebben voor de 1ste keer een nieuw systeem ingevoerd, met name een soort van onbeperkt abonnement, waar men, bij het bekendmaken van het jaaraanbod in juni, zich naar eigen keuze kon inschrijven voor het gans seizoen. Dat dit een succes is, kunt u zich wel voorstellen: onbeperkt naar het theater voor een gans jaar voor 149.00 euro!


Een Chileen van Antwerpen..

Op woensdag 9 augustus was het dus de start met een schitterende comedy-night, waarbij Nigel Williams de hoofdaffiche vulde, maar waar, toch volgens veel aanwezigen, de grootste appreciatie was weggelegd voor Jeron Amin Dewulf. Hij is een Vlaamse acteur en stand-upcomedian van Chileense afkomst. Hij is vooral bekend van de populaire reeksen ‘Foute Vrienden’ en ‘Advocaat van de Duivel’ op 2BE. Hij is ook een internationaal improvisator en won in 2006 het wereldkampioenschap Impro in Berlijn. Hij leidde al verschillende improvisatiegezelschappen en treedt hiermee regelmatig op in binnen- & buitenland.


Een jongen van Maaseik praat de boel aan elkaar…

De show werd aan elkaar gepraat door Jan Linssen, een toffe gast, 41 jaar, het begin van zijn midlifecrisis, geboren in Maaseik, die dat trouwens erg goed deed. Hij werd bekend door onder andere zijn optreden als ‘voorprogramma’ in de grote eindejaar conference van Kamal Kharmach. Een jonge gast van 19 jaar mocht het 1ste optreden verzorgen. Je gaat nog meer van ‘m horen, zeker en vast, met name Warre Verlinden, speelt met de combinatie van zijn gitaar en gevatte teksten. Kato en Sonja, 2 toevallig aanwezige dames in het publiek (op de 1ste rij) moesten het ontgelden. Voor zijn jonge leeftijd deed hij dat fantastisch. Op een bepaald moment voelde hij de ‘power’ van Kato en zei dat ze nu wel genoeg publieksaandacht had gehad. Je moet het maar durven als 19 jarige hé. Kortom de show was een succes en de medewerkers deden hun uiterste best het de gasten naar hun zin te maken. De keuze van het drankenassortiment was wel wat beperkt (dus geen Binkbier te vinden) maar de zomerbar was er toch maar.


Geen heiligschennis…

Het was wat onwennig zo’n optreden in de prachtige tuin van de Minderbroeders. Het was wel aangenaam, ook helemaal geen heiligschennis, een aftrap die geslaagd was te noemen.

Doe zo verder afdeling ‘Cultuur’ dat is de goede weg om te volgen!

440 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page