top of page

De droom van Sabine Odeurs komt uit: "Eindelijk mijn eigen broodjeszaak"

“Corona of niet, ondernemende zielen blijven volop in de economie investeren. Dat juichen we toe!", zegt Johann Leten van Voka Limburg


De droom van de 41-jarige Sabine Odeurs komt uit. "Ik wou altijd al een broodjeszaak openen. En deze keer heb ik doorgezet. Broodjesboutique Bij Bientje is sinds afgelopen zaterdag een feit"


"Vanaf kindsbeen af wilde ik al zelfstandige worden", vertelt Sabine Odeurs die tot voor kort als winkelbediende in de Lidl van Wellen werkte. "Maar je weet dat het leven niet steeds loopt zoals je het gepland hebt. Ondertussen ben ik gelukkig getrouwd met Jos Buntinx en heb ik 2 dochters. Eentje van 17 en eentje van 9 jaar. Toen ik een tijdje geleden bij vrienden van mij, ging meehelpen in hun Panos-zaak, wist ik het weer: 'Een eigen broodjeszaak is echt iets voor mij'. Deze keer borg ik mijn droom niet op en zette ik door. Ter hoogte van de Diestersteenweg 13 vonden we een pand met de perfecte ligging." Sabine opent al om 5u.00 's morgens de deuren van haar broodjeszaak. "Wanneer ik vroeger moest gaan werken, vond ik het vervelend dat er in alle vroegte niets open was. Daar wil ik dus verandering in brengen", lacht Odeurs.


2.570 Limburgse ondernemers uit de startblokken

In het eerste kwartaal van 2021 schoten 2.570 Limburgse ondernemers uit de startblokken. Tegenover de eerdere recordjaren 2019 en 2020 zien we een stijging van respectievelijk 13,8% en 8,8%. Dat berekende Voka - Kamer van Koophandel Limburg. "De nieuwe kwartaalcijfers tonen dat de coronapandemie onze Limburgse ondernemerszin niet kapot krijgt. Corona of niet, ondernemende zielen blijven volop in de economie investeren", vertelt Johann Leten gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. "Dat juichen we toe, want uit onze eerdere berekeningen blijkt dat we de komende 10 jaar telkens 2% groei moeten realiseren om onze welvaart te behouden. We hebben die durvers zoals Sabine dus hard nodig."


2.013 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page