top of page

De gemiste kans van de BloesembarMooi weer vandaag, wat paasvakantie genieten, een kleine fietstocht waardig. Bij ons in Haspengouw aan bestemmingen geen gebrek: de kracht van de heuvels trotseren, genieten van de afdalingen, kortom de wind fluit zachtjes mee en duwt en trekt aan ons ros op 2 wielen.


Een van de bloesemlounges gaan bezoeken. Mooie setting, alles op en aan, we zaten mooi uit de wind, de fietsen konden laden en wij konden kiezen uit een uitgebreid aanbod van dranken en eten. Elke dag barbecue, elke dag een feestje bouwen, de extensie van de bloesems, uitvergroot in een horeca-aanbod. Schuimwijnen, sapjes, Bel’Orta waardig, echt waar.


Uitgemolken

Voor wat betreft het bieraanbod daarentegen, ik moet eerlijk zeggen, het woord 'uitgebreid' was qua bieren niet echt een dekking van de lading: er stond maar 1 brouwerij uitgesproken op vermeld, wat me echt niet kan bekoren. We hebben zoveel streekbieren en maar 1 lokale brouwerij krijgt de kans mee te spelen in deze promotiecampagne. Erg voor diegene die niet gevraagd zijn of zij die niet willen meedoen aan dit opbod. Sommige toeristen gaan met een financiële kater terug naar hun vakantiewoning of B & B. Ze beseffen dat ze uitgemolken gaan worden of geweest zijn, idem als het systeem aan onze Noordzee-kust : 4.90 euro voor een alomtegenwoordige Duvel…


Verkracht bier De zeebries ontbreekt echter bij het tappen van een alternatief, warm geserveerd lokaal bier in een tent waar het tegen de 40 graden warm is. Bier dat een temperatuurslag krijgt, een directe uppercut, een ware slag om de oren … Zijnde zytholoog vind ik dit eerlijk gezegd een schande. De brouwerijen die niet mochten meedoen, hebben misschien nog wel gelijk: hun bier wordt tenminste niet verkracht door de warme omgeving. Beter een pint gaan drinken bij de Ken & Sabrina’s van onze stad: aan de rand van of op de grote markt bij één van de zovelen die hun best doen hun klanten de max te bieden aan kwaliteit. Een alternatief dat ook wel de moeite loont en trouwens kortbij de Bloesemlounge van Velm ligt, is de Brouwerij van Kerkom : een authentieke beleving waar het bier én het eten echt wel smaakt.


Thuiskomen

Van een gewone ‘hoofd’kaas portie tot en met een exquise schotel met hapjes voor 2, een ‘sharing dish’ gelijk dat tegenwoordig zo moet heten, een topcombinatie met een perfect getapte Bink. Een authentieke portie stoofvlees, nog gemaakt zoals onze grootmoeders dan konden, een vidée van kip die nog smaak heeft, … zoveel heerlijks, bediend door Marina en haar lieftallige crew! Dit is niet vreemdgaan, dit is thuiskomen in Haspengouw, lekker, eerlijk, zijn prijs waard, genieten maar zou ik zeggen! De toeristen hebben deze oase van genot gelukkig ondertussen ook gevonden…

2.288 weergaven0 opmerkingen

Commentaires


bottom of page