top of page

De Nachtegaal van Emile ZolaEindeloos lees en herlees ik een voor mij liggend bericht uit 'Ik woon in Sint-Truiden' dat gaat over een lichte bocht in Kortenbos op de weg Nachtegaal'.


Het is gewoon ongelooflijk: Lydia Peeters, U weet wel, die fameuze minister die ons die roetfiltersramp in onze nek heeft geduwd, diezelfde Peeters is ook bevoegd voor mobiliteit. Zij gaat nu eens de gevaarlijke plaatsen aanpakken, zie! Doodgevaarlijk zou dat onnozel bochtje op Nachtegaal zijn. Ge rijdt van St-Truiden naar Kortenbos, aan de Basiliek slaat ge rechts af en nog vóór de expresweg St-Truiden- Hasselt, hebt ge een draai. Het is nu eens echt kinderspel om die bocht veel veiliger te maken: ge verlegt de bocht drie meter naar rechts en ge plaatst de vangrail naar links, dus ge zet de rail tussen de weg en het fietspad. Opgelost. De stadsingenieur of iedere wakkere stadswerkman kan u het plannetje tekenen en de werken uitvoeren. Maar Lydia ziet het zo niet. Die laat blijkbaar haar hersencellen bij het opstaan op haar nachttafel liggen. Peeters wil een studie over die wegkronkel!


Onnozele studie

In deze tijden dat de meesten hun facturen niet meer betaald krijgen, smijt Lydia maar liefst 300.000 euro naar de kop van 'Trudostad' om die onnozele studie te betalen. Moet dat niet 30 euro zijn, staan er geen vier nullen teveel in dat artikel? Ik durf het amper te schrijven. Daarom kopieer ik de tekst letterlijk voor mijn ongelovige lezer: "Binnen het investeringsprogramma voor 2023 kan het lokaal bestuur Sint-Truiden rekenen op 300.000 euro voor een studie naar meer fietsveiligheid langs de N 759 in de Trudostad.". Ik schrijf verder letterlijk af wat vóór mij ligt: "In de Nachtegaal is de situatie voor de fietser op dit moment nog niet veilig en dit door de smalle gemarkeerde fietspaden en tevens de scherpe bocht ter hoogte van de spoorwegovergang. Deze onveilige situatie willen we aanpakken en veiliger maken. De Vlaamse Overheid voorziet op haar investeringsprogramma voor 2023 voor 300.000 euro een studieopdracht voor veilige fietsinfrastructuur langs de N 759, vertelt waarnemend burgemeester Hilde Vautmans." (Einde citaat.)


Facturen

Vandaag, donderdag, zijn er in Vlaanderen twee mensen op straat doodgevroren! In alle kranten leest ge,pagina's lang, de noodkreet van de schooldirecties over de barre armoede van kinderen en van jeugd. Huizen worden kil, frigo's geraken leeg, facturen liggen op tafel. Wat trekt Lydia zich daarvan aan. Die corrupte studie noem ik een broodroofstudie! En stop toch met ons voor kwartels te houden, we rijden dagelijks met de fiets door de stad. Dan nemen we hopen bochten van 90 graden, de meeste straten sluiten 'winkelhaak op mekaar aan. Die bocht op Nachtegaal is geen studie waard. Ons stadhuis zou in een persconferentie de cadeau van Lydia hooghartig moeten weigeren met de woorden: "We lossen dat zogezegd bochtprobleem wel zelf op, laat uw administratie maar rustig uitzoeken hoe gij voor het best de kindjes wat kerstvreugde en nieuwjaarsgeluk kunt geven."


Paardminnende Vautmans zou als 'de meest verdienstelijke Burgemeester van het jaar de halve wereld rondgaan. En dat doorvoeren is de gemakkelijkste hindernis die ze ooit te paard zal nemen.


'J'accuse !' zei Zola...

868 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page