top of page

De naweeën van Eunice baren omwonenden Bloesempark zorgen: "Stad doet niets!"Negen maanden geleden, het lijkt de tijd voor een geboorte. Haar naam: Eunice. Het gaat hier niet om een prachtige dochter baby maar over de storm Eunice die over ons land raasde op 18 februari 2022. Zij, die de oorzaak was van 2 net niet ontwortelde bomen op het Bloesempark tegenover Habbekrats.

"Zie ze daar hangen", zegt een bezorgde bewoner net langs het Truiense Bloesempark. "Net 2 bezopen vaders die juist hun dochter zijn gaan inschrijven op het stadhuis en wat later op de boemel geweest zijn, die ondersteund moeten worden door hun beste maten. Klaar om te vallen, misschien wel op uw hoofd!"

Geen geld voor liftje "Vlak na de storm werden de eerste melding gedaan richting brandweer en stad", gaat de vrouw verder. "Velen zijn komen kijken maar weinigen voelde zich bereid om ook maar de bomen weg te halen. De brandweer had zijn handen vol en stuurde dit door naar de stadsdiensten. De ene zijn liftwagen was te kort. Er moest een andere gehuurd worden maar daarvoor moest er budget vrij gemaakt worden. Blijkbaar is er in onze failliete stad geen geld om een liftje te huren. Wel voor voetbal en champagne feesten. Een andere komt met zijn 3 werkmannen kijken en beslist de bomen niet te zagen omdat het gevaarlijk werk is. De bomen kunnen vrij vallen tussen ander bomen, enkel het voetgangerswegje moet tijdelijk vrij gemaakt worden. Na verschillende meldingen via de Stadsapp, aan de medewerkers van groen- en diverse stadsdiensten en stadswacht staan de dode, bijna ontwortelde bomen er nog."

"Blijkbaar is er in onze failliete stad geen geld om een liftje te huren. Wel voor voetbal en champagne feesten

Niet urgent

"Nu het einde van het jaar nadert en de bomen klaar zijn om bij de volgende storm de grond te knuffelen wordt het toch stilaan tijd dat niet alleen het Speelhof en Stadspark onderhouden worden door de stadsdiensten maar ook het Bloesempark", gaat de bewoner verder. "Het gaat hier over een gevaarlijke situatie maar blijkbaar is dit voor de stad niet urgent totdat er gewonden vallen. Dan is het alle hens aan dek en zullen zij die hun hoofd in het zand steken volledig begraven mogen worden. Laatste middel dat wij als omwonenden nog kunnen gebruiken is de politie bellen en een melding doen, als zij al willen komen althans…" "Hopelijk komt er benzine in de zaag en voelt één of andere werknemer zich geroepen om enkele uurtjes kostbare tijd te investeren om hier 2 dode, ontwortelde en gevaarlijke bomen te komen zagen!"

1.082 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page