top of page

De opkomst van de Trudoxer in de Stad met hoogste schulden


foto uit HBVL


Een van onze trouwe lezers, die wij afhielpen van die vermaledijde 'Jokestaks' op bouwpercelen, melde ons dat wij goed gaan leeggezogen worden met die belasting op woonhuizen. Zowel in het bestelen als in het wegwerpen wint deze 'schervenstad! olympisch goud.

Onze lezer meldt ons dat de taks op onze woningen voor bijna duizend procent naar Stadhuis-Slokop gaat. Vlaanderen pakt ons 4 procent af en de Provincie gaat aan de haal met 214 procent In deze moeilijke tijden mept die stad als een razende met belastingen in het rond. Van de 'Welkom' moet ge heel niks verwachten. Dat zal wel, nog geen halve centiem. Onze tipgever schreef ons de volgende treffende zin: "Het K.I. kan inderdaad beschouwd worden als diefstal. Betalen om in uw eigen huis te wonen." En tot op de dag van vandaag hebben de politiekers nog niet het lef gehad om ons te zeggen of ze ja of neen onze huizen hoger gaan taxeren. Ze steken alles nog veel meer weg dan vroeger.

Prullenmand

Er bestaat nochtans een Wet op de Openbaarheid van Bestuur, maar als ze zich van de armoede hier en van de leegstand en van de oeverloze, dagelijkse beboeting niets aantrekken, wat zouden de Belgische Wetten hen dan kunnen schelen? Trudocs kan de Stad dagvaarden. Dan moeten ze antwoorden. Maar dat dient aan niets. Dan antwoorden ze één enkele keer en daarna lachen ze Trudocs opnieuw vierkant uit. En als het vonnis in de prullenmand gooien, dan betalen wij, met z'n allen, de boete.


Trudoxer in de verte

Beste lezers, ik had u beloofd het vervolg van die belastingsverhoging op huizen mede te delen. Wel, het advocatenadvies is al binnen. We vangen bot. De Stad mag belasten tot in den treure. En opsmodderen tot in den treure. Maar, ik zal terugslaan. Ik heb onlangs nog twee klokkenluiders ondervraagd. Hun drijfveer is overduidelijk: woede. Aan dat belachelijke spreekverbod 'à la kleuterklas', storen zich steeds minder Binken. Wat een geluk! Als een politieker in de verte een 'Trudoxer! ontwaart, gegarandeerd schiet hij een zijstraat in.

1.028 weergaven5 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

5 Comments


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Nov 19, 2021

Het KI is gebaseerd op de huurprijzen van 1975. Men kan dus aanvoeren dat het niet om een verhoging gaat, maar een simpele ''aanpassing''.

De gemeentelijke ''opcentiemen'' verhogen kan natuurlijk altijd.

Like
Jan Goffa
Jan Goffa
Nov 22, 2021
Replying to

Dat is de kant van de inkomsten. Maar men zette op 't stadhuis blijkbaar niet de tering naar de nering, want we zitten blijkbaar met een gigantische schuld opgezadeld. In de privé werd je al lang failliet verklaard.

Like

Jan Goffa
Jan Goffa
Nov 19, 2021

Blijkbaar moet je een oud-gediende van het Ministerie van Financiën zijn om dergelijke records te kunnen breken. En Pierre, wat hebben we gewonnen ?

Like
bottom of page