top of page

De stielmannen van CrevitsEindelijk een meevaller. Voor één keer kunnen we én moeten we het Bestuur dezer Stad een proficiat wensen: er komt een groep experten naar hier om de stadhuismensen advies te geven teneinde deze stad er terug bovenop te helpen.

Ze gaan het parkeerbeleid en het verkeer doorlichten, ze gaan uitzoeken hoe het centrum terug aantrekkelijker te maken en waar er overal groene rustplekjes mogen komen. Die groep deskundigen is samengebracht door Hilde Crevits. En diezelfde Crevits heeft een budget voorzien voor allerlei kosten ten bedrage van 1,5 miljoen.

Gratis en professioneel advies

82 gemeenten willen zich laten bijstaan door dat 'team Crevits' waaronder ook St-Truiden. Een opmerkelijke stap vooruit vanwege het schepenambt: voor de eerste keer geen geldverslindende studie of doorlichting naar een gratis en professioneel advies. Beter kan niet, zowel voor de stadskas als voor de Truienaar. Jarenlang ben ik al op zoek, gewapend met bril, vergrootglas en verrekijker naar iets positiefs. Geen 'avance'. Maar dit keer: raak!


Stielmannen

Het zou oneerlijk zijn dit prachtige schot in de roos onbesproken te laten. Wedden dat de stad binnen de kortste keren een andere sfeer gaat krijgen. In de kans is enorm groot dat de politieke kaste ditmaal de bevindingen van de experten ernstig gaat nemen. Het roer moet verplicht omgeslagen worden, de toestand is te 'belabberd' geworden. 'Stielmannen van Crevits' neem à volonté 'uw tijd voor St-Truiden, de Binken zullen u heel zeker niet de deur uit zien'! Wel integendeel...,

689 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Jan Goffa
Jan Goffa
Jan 26, 2022

Ik weet niet waarom, maar als ik het woord "experten" lees begin ik al te lachen ...


Like
bottom of page