top of page

De Truiense verkeerspolitie op steroïde: "350 PV's per weekend aan de Gazo"Mensen die geen proces hebben gekregen aan de GAZO-site zijn stilaan uitzonderingen in Sint-Truiden. "Onze administratie krijgt de PV's van het weekend amper verwerkt", zegt onze man in het korps.


De Truiense verkeerspolitie houdt de Truiense GAZO-site scherper in het oog dan de Israëlische Mossad de GAZA-strook aan de westelijke Jordaanoever. "Die Gazo-site is de jackpot van de Truiense politie", steekt onze man in het korps van wal. "Tot 400 processen per weekend, enkel op die plaats. Soms aan ouders die hun kind komen afzetten en daarna opnieuw eentje als ze hun kind komen halen. Waar zijn we in godsnaam mee bezig? Onze administratieve dienst moet overuren draaien om ze opgestuurd te krijgen. En dat terwijl de verkeerssignalisatie op zijn minst onduidelijk is. Mocht ik er een proces krijgen, ik betaalde gewoonweg niet."


in picture: de verwarrende verkeerssignalisatie aan de ingang van de GAZO

Weekendvergoeding

Dat het al langer misloopt bij de verkeerspolitie hebben we bij Trudocs al eerder geschreven. "Ach, het gaat hen niet om de verkeersveiligheid van de Truienaar. Weekendvergoedingen aan elkaar rijgen en PV's in het veld maken waar de mensen al eens wat sneller rijden. Met als resultaat een resem PV's, ongelukkige Truienaren en in de week zit de verkeerspolitie thuis. Ah ja, uren compenseren. En wanneer het verkeer in de stad weer een strop zit tijdens de spits, is er geen verkeersagent te bespeuren. Erg jammer. Trouwens heel veel collega's, veelal jongens en meisjes uit de streek, zijn deze situatie spuugzat. Maar het is Steve Provost himself die de verkeerscel afschermt. Dan weet je het wel hè."

1.711 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page