top of page

Dient 450.000 euro om gronden Kortenbos te kopen?STVV droomt van een verhuis naar Kortenbos, de voormalige thuisbasis van Blijf Jong Kortenbos. “We moeten nog een aantal zaken herschikken op het vlak van ruimtelijke ordening, maar het dos sier kan verder op de rol, zoals voorzien”, verklapte waarnemend burgemeester Ingrid Kempeneers (CD&V) medio juli op de nieuwssite Voetbalbelgie.be


“Als we ons oefencentrum verder kunnen professionaliseren kunnen de spelers nog verder groeien”, vertrouwde Bernd Hollerbach vorig seizoen aan sportjournalist Dimitri Charles van nieuwssite Voetbalbelgie.be toe. De STVV’ers zullen dit seizoen nog op het Seminarie nabij het centrum trainen. Op korte termijn verhuizen ze naar Kortenbos. De stad Sint-Truiden en STVV zijn het eens om de voormalige thuisbasis van Blijf Jong Kortenbos uit te bouwen. “We moeten nog een aantal zaken herschikken op het vlak van ruimtelijke ordening, maar het dossier kan verder op de rol, zoals voorzien”, verklapte waarnemend burgemeester Ingrid Kempeneers aan Charles. “We hopen hopen op korte termijn onze infrastructuur verder te kunnen verbeteren”, voegde voorzitter David Meekers daaraan toe.


Liever geen erfpacht

In de politieke wandelgangen is al langer bekend dat STVV de terreinen van Blijf Jong Kortenbos wil kopen om er verder op te kunnen te ontwikkelen. "Liever geen Erfpacht want dat moet je de grond na pakweg een 90 jaar terug aan de stad geven ongeacht wat er dan opstaat", legt een ambtenaar uit het middenkader van de Stad Sint-Truiden aan ons uit. "Kopen dus. Of krijgen. STVV is al lang vragende partij hierover. In het verleden heeft schepen van Sport Carl Nijssens dat steeds tegen gehouden omwille van het gelijkheidsbeginsel naar andere sportclubs toe. Maar nu is het licht blijkbaar op groen gezet. Handig opgezet, dat wel. 'Wij sponsoren u over drie jaar een bedrag van 450.000 euro en daarmee koop je de grond van Kortenbos.'"


Stijntje in de donker

"Te weten, dat de huidige schepen Stijn Vanoirbeek van toeten of blazen van die deal afwist", gaat de stadsambtenaar verder. Meteen de reden waarom Jo Francois (N-VA) zo ostentatief stond te blinken op de presentatie van het shirtje. In de duik had die snel-snel burgemeester Ingrid Kempeneers (CD&V) meegevraagd om zich toch wat met de coalitiepartner in te dekken. Kempeneers had die kelk beter aan haar laten voorbij gaan, want aan deze deal rommelt het langs alle kanten. 450.000 euro uitgeven als sponsoring waarmee STVV straks de grond in Kortenbos kan kopen. Bestemmingswijzigingen van gronden. Let maar op."


Afwezigheid

Dat Veerle Heeren (CD&V) not amused was over deze koehandel laat haar bezoek aan STBB vermoeden. Toen voorzitter Ludo Van Beeck haar vroeg of hij eerst een cursus Japans moest volgen vooraleer de basketclub ook wat sponsoring mocht ontvangen, antwoordde Heeren met uitgestreken gezicht: 'Daar heb ik niets mee te maken. Die deal is blijkbaar in mijn afwezigheid gemaakt. Ik heb daar geen weet van en kan daar dus niet over kwijt."1.546 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page