top of page

Dorpsbakker Christof Brans lanceert 'Het Lestig Pjààt' en redt zo de Horse-Ale


'Waar de bakker is, moet de brouwer niet komen', zegt het spreekwoord. Niet zo in Kozen, waar dorpsbakker Christof Brans al langer droomde van een eigen biertje. Omdat in zijn vriendenkring veel liefhebbers vertoefden van het bier Horse-Ale beter bekend als 'Pjààdeke', dat eind mei gestopt was met de productie, was de keuze snel gemaakt.


"Na wat ruggespraak met mijn vrienden kwam er vrij snel het idee om een soort 'tribute' aan het Pjààdeke' te brouwen. Een leuke knipoog naar het verdwenen bier Horse-Ale in de volksmond ook wel 'Pjààdeke' genoemd", legt initiatiefnemer Christof Brans uit. "Het moest dus een amberkleurige ale met een licht, verfrissende fruitige smaak en een zachte bitterheid. worden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar gelukkig was daar dorpsgenoot, Joris Mentens die een eigen brouwerij 'Brauw' heeft in Genk waar ze kleine 'badges' kunnen brouwen. Dus moesten we enkel nog op zoek naar een leuk etiket. Daarom contacteerde ik mijn oude jeugdvriend Mario Boon, vandaag een bekende striptekenaar uit het Gentse. Hij ontwierp het logo en etiket. André Pictoel van 't Neigemenneke vertaalde één en ander in het Truiens dialect. En 'Het Lestig Pjààdeke' was geboren.'

in picture: Christof Brans samen met zijn echtgenote

Uit roulatie

"Waarom 't Pjààdeke' lestig (lastig red.) is ?", gaat Brans verder. "Wel het paardje is lastig omdat Brouwerij Inbev zijn bier eind mei uit roulatie heeft genomen. Er was te weinig belangstelling voor. Je kan dus stellen dat we het bier gered hebben en op die manier heb ik ook het ideale eindejaarsgeschenk om aan mijn vrienden en klanten te geven."


1.066 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page