top of page

Duchâtelet over oprukkende wolf: “Zet omheining rond die 10 wolven en niet rond 10 miljoen Belgen"Het is niet omdat Zuid-Limburg (voorlopig) geen wolven telt, dat we er geen mening over mogen hebben. “Inderdaad, want de wolven zakken stilaan naar onze streek af”, zegt ondernemer Roland Duchâtelet. “Ik ken al Truienaren die hun subsidieaanvraag hebben ingediend, om hun tuinen te omheinen tegen de wolf."

“Wat gaan de politici zeggen wanneer de wolf een eerste kind doodbijt? Zeg niet dat het niet gebeurt, het is nog recent voorgevallen in India en Israël", zegt de Truiense ondernemer Roland Duchâtelet. "De wolvenpopulatie groeit zienderogen en zal ook naar Zuid-Limburg afzakken en bij uitbreiding de rest van het land. We moeten ons daartegen beschermen. Dat kan via een speciale wolvenafrastering, waar je subsidies voor kan krijgen."


Sociaal kwetsbare mensen

"Maar wie vraagt zo'n subsidie aan denk je? Juist ja, de gegoede burger", gaat Duchâtelet verder. "Ongeschoolde sociaal kwetsbare mensen hebben de kennis niet om die subsidies aan te vragen en hebben het sowieso te druk om maandelijks de eindjes aan elkaar te knopen. Hun kippen of schaapjes worden het slachtoffer van de wolf. Wie betaalt die miljoenen aan subsidies voor die tientallen kilometers aan omheining? Wij, de bevolking, want al het geld van de overheid komt van ons via allerlei belastingen. Geld voor omheiningen heeft iets minder koopkracht voor de bevolking als gevolg. Er zullen steeds onbeschermde prooien overblijven. Dat is de harde realiteit. Zet de wolven achter een omheining, niet de gezinnen met kinderen en huisdieren."

681 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
Oct 12, 2021

Zolang die (ingevoerde) ondieren ''Europees beschermd'' zijn mag men ze geen strohalm in de weg leggen. Dus ook niet ''opsluiten'' achter een omheining.

Ondertussen zitten ze in het Europees parlement zelfvoldaan te wachten tot de voorspelling van Duchâtelet bewaarheid wordt...

Like

Jan Goffa
Jan Goffa
Oct 12, 2021

Was dat militaire domein in Helchteren niet groot genoeg ? Als het leger zijn omheiningen wolf-safe maakt bespaart het ineens ook op de beveiliging en bewaking. Voor de prijs van een paar schapen per week. Hallo Ludivine ?

Like
bottom of page