top of page

Een Ambachtelijke huwelijksverjaardag17 september, onze huwelijksverjaardag, reeds een hele tijd geleden wederzijds geringd en verbonden. Een struikje bloemen, iets lekker gaan gastronomen hoort daarbij. Vlaanderen zingt of niet, we gaan ervoor onze vurige stede uit te dagen ons een lekker dinertje te bezorgen.


De keuze valt op Den Ambacht, een ietwat verscholen restaurant in de Plankstraat, smalle gevel, geen schreeuwende reclame maar wel 2 charmante dames die ons onthalen. Reserveren voor 2 en onverwacht vergezeld door 2 vriendinnen extra, ook een manier om je huwelijksverjaardag te voorzien van 2 ‘getuigen’. Het was niet de 1ste keer dat we hier kwamen, ook ons Tiba wordt er goed onthaald en deelt ongebreideld de nodige knuffels in het rond.


Meer vrijheid

Dit oorspronkelijk visrestaurant heeft zich aangepast richting hapjesmenu, wat meer vrijheid geeft als eter: niet genoeg, bestel eenvoudig een gerechtje extra. De vrouwen (moeder en dochter) in de zaal, de mannen (schoonzoon & -pa) in de keuken, the new way, wat we tegenwoordig meer tegenkomen. Begonnen met verse garnaaltjes, zelf te pellen, supervers, heerlijk bij een lekker glas wijn met onverwachte combinaties qua druiven. De jonge bazin is trouwens een erg goede sommelier, een jonge dame met heel veel kennis en knowhow in die fascinerende wijnwereld. Dan komen de overheerlijke taco’s met rog, schitterende sushi, gebraiseerde iberico en geconfijte eend.


Opvallend veel jeugd

Den Ambacht staat in de top 5 van de Gault & Millau voor de Truiense restaurants. Welverdiende pluim voor deze jonge ondernemers! Daarna de markt met een immens podium met lichtflitsen, bonnetjesboxen, plastieke pinten, veiligheid voor alles, ook aan de gratis inkom waar onze Covid-pas mét paspoort wordt gescand. Geeft een veilig gevoel, is het veilig, … ik weet het niet. Wel een gevoel van een beschermde en bevrijdende actie na die 18 maanden van lockdown of vrijwillige opsluiting. Veel mensen aanwezig die we niet kennen, opvallend veel jeugd, mooi gekleed, opvallend weinig lokale politieke tenoren, met uitzondering van onze sympathieke aangespoelde Nederlander die voor Groen mag zetelen in onze gemeenteraad.

Een politiek gezicht laten zien als het eens wat minder goed gaat met het imago kan wonderen verrichten. Zou ik als burger meer willen zien in feite…

732 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page