top of page

Elektricien Thomas Magnette (19) ziet fitnesshype opnieuw de kop opsteken en start eigen bedrijfjeNu Covid-19 op weg is naar de uitgang, herneemt het leven zich. Ook de hypes van voor Corona, tekenen zich opnieuw af. Zo was er de fitnesshype net voor Corona. “Wel, die is opnieuw stevig in opmars”, zegt de 19-jarige elektricien Thomas Magnette uit Mielen-boven-Aalst. Hij besloot mee te surfen op de fitnessgolf en startte een online bedrijfje in voedingssupplementen. “Als je een droom hebt, moet je er voor gaan”, zegt Thomas vastberaden.


"Er is een enorme trend dat jongeren liefst zo vroeg mogelijk aan een sixpack moeten geraken” zei Peter Hespel, professor inspanningsfysiologie, net voor de Corona-pandemie in 2020 uitbrak in een interview met Radio 1. Maar nu alle fitnesscentra opnieuw openen, herneemt de hype zich terug. “Dat zie je ook in Sint-Truiden”, steekt Thomas Magnette (19) van wal. “Via sociale media zien de Truiense jongeren van elkaar hoe gespierd sommige jongeren eruitzien en dat willen ze ook. Dus trekken ze massaal naar de Truiense populaire fitnesscentra zoals Basic Fit en NRG Fitness. Zelf train ik vanaf dag 1 in Concourse Sportscenter aan het station, voor mij de ideale fitness om gefocust te blijven en mijn doelen te behalen.”

“Via sociale media zien de Truiense jongeren van elkaar hoe gespierd sommige jongeren erbij lopen, en dat willen ze ook.

Net zoals Jay Cutler

“Vier jaar ben ik al met fitness bezig”, gaat Magnette verder. “Ik ben eigenlijk begonnen na een fitnessbezoekje met school. Toen ik zag hoe gespierd die mensen er waren, surfte ik die avond op internet naar antwoorden. Dat wilde ik ook! ’s Anderendaags ben ik er zelf thuis mee begonnen en na een paar maanden heb ik mij ingeschreven in Concourse. Nu zijn we 4 jaar verder en ik fitness nog altijd met veel passie. Zo ben ik zelfs van plan om volgend jaar aan een bodybuildingwedstrijd te doen. Mijn grote voorbeeld? Jay Cutler een Amerikaanse professionele bodybuilder die op hoog niveau meedraaide. Hij won tot vier keer toe Mr Olympia, de belangrijkste wedstrijd voor bodybuilders. Meteen wat ik nastreef, om ooit aan een internationale wedstrijd op topniveau deel te nemen. En wie weet, die te winnen (lacht).”

"Ik wil laten zien dat ik als 19-jarige best wel een bedrijf kan starten. Als je een droom hebt, moet je ervoor gaan, vind ik.

Our Nutrition

“Mijn passie voor fitness wakkerde ook mijn zin voor ondernemen aan. Een zaak opstarten met iets wat ik graag doe. Mensen motiveren om te gaan trainen zodat ze gezond en fit blijven. Daarbij wilde ik ook laten zien dat ik als 19-jarige best wel een bedrijf kan starten. Als je een droom hebt, moet je ervoor gaan, vind ik. Met Our Nutrition ben ik een online winkel begonnen in voedingssupplementen. Ik verkoop er de allerleukste producten om spieren op te bouwen en af te vallen. Misschien dat ik binnen een paar jaar een fysieke winkel start. Wie weet hè. (lacht)”


www.ournutrition.be1.127 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page