top of page

Erics doorstart2022 was wat moeilijk begonnen maar we hebben er een doorstart van gemaakt. Wat was er gebeurd? Om mijn madame te verrassen had ik op 2 januari een hotel-restaurant geboekt aan het zeetje. 200 kilometers rustig rijden, Tiba erbij, gezellig genieten van de Alfa, onderweg wat koetjes en kalfjes-babbel..


We komen aan in De Panne omstreeks 15u00 en zien dat de zaak gesloten is. Ik neem telefonisch contact op en krijg als boodschap dat hun zaak niet open is wegens ….corona ! Ze hadden ons verwittigd blijkbaar maar dat hebben we niet gehoord noch gezien. 200 km verder dus geen overnachting, geen lekker eten dat we hoopten te krijgen…. Uiteindelijk vonden we toch nog een onderdak in een hotel, mét zicht op zee, allez, als we echt moeite deden, konden we een glimp opvangen van het zeetje… Kwestie van het verkocht te krijgen natuurlijk. Eten was geen probleem : die zondagavond waren er nog genoeg zaken open om gaan te genieten. Het was lekker maar de verwachting van het oorspronkelijk geboekt arrangement lag natuurlijk een stuk hoger.


Aubrac

Als kerstcadeau had ik van mijn zonen een etentje in het Vleesgegroet gekregen, een echte topzaak in onze Vurige Stede. Lars Vandenreyt heeft een enorm gevoel voor kwaliteit voor de aankoop van mooie en lekkere stukken rundsvlees. Datum geprikt op woensdag 5 januari. Telefoontje van mijn oudste zoon : sorry pa, maar ik ben ziek… De 2de keer culinaire pech in dezelfde week, nooit meegemaakt. Gezien het niet eenvoudig is om een tafeltje te bemachtigen in dit restaurant hebben mijn jongste zoon en ik toch maar besloten te gaan. Daar hebben we geen moment spijt van gehad : eerlijk lekker vlees (Aubrac), verzorgd slaatje en een mooie fles rode wijn als ’compagne de route’ De nieuwe datum om, samen met mijn boys te gaan genieten, ligt ondertussen vast. Een uitkijkmoment in mijn agenda!

Cosmo

Als afsluiter op een woensdagavond genieten van een fatsoenlijk pintje bier in onze Vurige Stede, niet zo eenvoudig tegenwoordig. Gelukkig is het Cosmocafé op de Markt een thuishaven voor veel Truienaars, momenteel ‘the place to be’, al kost een consumptie er iets meer dan elders, wat dan weer goed is voor enkele goede doelen die de eigenaars en bedenkers van dit concept ondersteunen. De mooie gezichten, de mensen die men dan zo onverwacht terugziet, het is toch een meerwaarde om zo’n zaak te mogen herbergen in onze stad.

987 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page