top of page

Erics vroege nieuwjaarsbrief
Rijmen en dichten is het niet geworden…. Een gevulde Kerststal met als figuranten onze lokale politiek, zou echt mooi zijn, van heinde en ver veel volk lokken (goed voor onze horeca) ! Ik vrees dat het echter in de verbeelding van onze Bernard zal blijven steken…


Ik heb zo wat zitten denken over 2021, een jaar dat veel verwachtingen inhield maar toch nog in een verdoken mini-lockdown zal eindigen. We waren heel stilletjes begonnen, een oud-nieuw 2020-2021 met geen vuurwerk, geen stevige knuffels, geen dikke pinten, een beetje champagne, … kortom niet om echt over naar huis te schrijven.


Dikke vuist in de zakken

Voorzichtig terug aan het werk, masker steeds in aanslag, schrik van de medeburger die ons misschien zou kunnen besmetten. Een beslissing van de Raad van State over de energiemeters gooide roet in het eten van veel inwoners: de afrekening voor het elektriciteitsverbruik kwam bij ons in april binnen, een opdoffer van jewelste! Waarom moeten wij als Vlamingen een strenger statuut krijgen dan de andere Belgen die in alle grote vrijheid hun energieverbruik kunnen regelen.. Een heel dikke vuist in de zakken maken, dat is alles wat we kunnen. Opstandigheid tussen onze 2 oren, daar houdt het mee op. Beroepshalve kwam ik deze opgekropte woede tegen bij veel huisgezinnen, … machteloos als we als burger zijn met deze Vlaamse regering, zinnend op weerwraak, misschien ooit kan het, misschien ook nooit…


Nationaal Nieuws

Onze stad werd opgeschrikt door een overijverige burgemeester die nu alle nieuwjaar conferences siert. Zo blijven we toch maar in het nationaal nieuws hé. Alle middelen zijn interessant om onze mooie stad 'in the picture' te zetten. Toegegeven, Sint-Truin is aangenaam, voor verbetering vatbaar, maar waar niet? We hebben vriendelijke winkeliers, goede chef-koks in diverse restaurants, de klinkers van sommige straten liggen soms wel eens schots en scheef, maar ja,.. als we de voeten oplichten gaan we niet struikelen hierover. Wie is perfect hé?


Lekkerbekken Markt

We kunnen onze stad nog mooier maken, nog meer volk lokken door dringend iets te doen aan de leegstand in de winkelstraten. Ik heb in de loop van dit jaar hieromtrent reeds enkele ideeën gelanceerd. Hasselt is ondertussen gestart met een ‘lekkerbekken markt’, kan perfect bij ons ook werken.


Graag wens ik al onze lezers, onze lokale politiekers van alle kleuren en natuurlijk alle volgers van onze, door ons beminde en door andere verguisde Trudocs van harte een heerlijk en fijn 2022, een jaar met maar een beetje virusjes, fijne ontmoetingen, hopelijk terug dikke knuffels en hartstochtelijke kussen en natuurlijk een super goede gezondheid! Ich zien oech gèèn!

676 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page