top of page

Et Dieu... créa la femmeZaterdagmorgen op de markt, het belooft een warme dag te worden. Kaatje van de slager in short, mooie beentjes, mag gezien worden. De toon is gezet voor de ganse dag: de vrouwen op de markt tonen zich van hun mooiste kant, sommige iets meer gebruind dan andere, maar een genot om hun goddelijke creaties meer dan één blik te gunnen.


Leeftijd speelt hier niet of nauwelijks mee: schoonheid zit ‘m ook in een glimlach, verpakt in een soms meer doorleefd lichaam, maar heel dikwijls mooi om aan te kijken. Tegenwoordig moeten we als man echter oppassen om een vrouw te bewonderen, meer dan eenmaal bekijken wordt soms beschouwd als ‘gluren’, een aanslag op de integriteit blijkbaar. Wie heeft nu echter niet graag dat men je bewondert, een gedachtegang die nu soms een smalle loopplank wordt…


Wind rondom de oren

Onze horeca-dames in de stad moeten dikwijls qua schoonheid niet onder doen, slank of iets ronder, het speelt geen rol, hun glimlach of grapjes geven de dag kleur. Volk doet de omzet stijgen, mensen die zich tevreden voelen drinken soms een 2de of een 3de rondje. Een vriendelijk zicht en innerlijke schoonheid doet dus wonderen. Namiddag onverwacht de beleving van een fietstocht in het heuvelige Haspengouw. Fijne mensen in ons gezelschap, prachtig weer, heerlijk die wind rondom ons oren, verfrissing, zalig!

Lounge

Als einddoel het kasteel van Ordingen gekozen, een diversiteit van aanbod : pop up lounge, brasserie en natuurlijk de sterrenzaak. We waren in short, sowieso niet gereserveerd, dus binnen raken in de gastronomisch tempel was niet aan de orde. Een verzorgde apero in de lounge was het begin van onze vroege avond. Ze hebben trouwens een goed uitgewerkt systeem om de mensen te laten bestellen: een gsm en een bank app is voldoende om binnen de 5 minuten aan een verzorgde consumptie te geraken. Het glas wijn voor mijn vrouwtje was best lekker en hun aanbod 'Sezoens' had de juiste temperatuur. Deed deugd!


Vliegje

Aansluitend iets gaan eten in de brasserie van het kasteel, prijs – kwaliteit was best ok, met ook weer een erg professionele service. Full house op terras en binnenhuis en toch eten op tafel binnen het half uur : je voelt dat hier mensen werken mét ervaring, personeel dat verschillende watertjes heeft doorzwommen. Terug naar huis, een vliegje in mijn oog maar ook weerstand bieden om niet nog een terrasje erbij te nemen. Het zal voor morgen zijn als de regenval stopt….

1.504 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page