top of page

Extra controles bij sociale woningmaatschappij? Geen probleem, maar dan wel alle fraude aanpakken!


“Alle vormen van fraude moeten zoveel mogelijk aangepakt worden”, zegt VOORUIT- gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove. Hij reageert daarmee op de uitlatingen van schepen Jelle Engelbosch (N-VA) om strengere controles te doen bij de sociale woningmaatschappij Nieuw Sint-Truiden naar het bezit van buitenlandse eigendommen.


Wie een sociale woning huurt, mag niet tegelijk een eigen woning bezitten? Ik heb daar geen probleem mee, maar waarom focust Jelle Engelbosch zich enkel op die fraude? Voor mij moeten alle vormen van fraude aangepakt worden, ook die wat samenhangen met andere en alle beleidsdomeinen van de stad Sint-Truiden en het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (OCMW) Sint-Truiden.


Hypocriet

“Bovendien heb ik moeite met de uitspraak “Bedoeling is om zo de sociale woningen opnieuw aan de 1 406 (cijfer van eind 2019, redactie) wachtende mensen in Sint-Truiden aan te bieden, die er wel recht op hebben.” Dus vindt de schepen van sociale huisvesting dat om en bij de 1 400 wachtenden op een sociale woning in Sint-Truiden normaal zijn. Ik vind dit niet normaal, huisvesting is een basisrecht. Het probleem van de sociale woningsector is precies dat er een tekort is aan degelijke en betaalbare woningen. En laat het nu net precies Jelle Engelbosch zijn, die zich met alle middelen verzet tegen het bouwen van bijkomende sociale woningen in Sint-Truiden. Het probleem van de lange wachtlijsten zal niet opgelost worden met enkel het aanpakken van fraudegevallen. Hoe hypocriet kan je zijn!

Geen toeval

Een PANO-reportage van enkele weken geleden op Eén heeft nogmaals de vinger op de wonde gelegd. De analyse is simpel: er zijn veel te weinig sociale woningen in Vlaanderen en dat is in Sint-Truiden niet anders. De Vlaamse regering, in casu N-VA minister van Huisvesting Matthias Diependaele, moet dringend meer, zelfs exponentieel, investeren in sociale woningbouw. Het is geen toeval dat Jelle Engelbosch en Mathias Diependaele N-VA partijgenoten zijn.”

593 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page