top of page

Financiële fouten in GAZO-dossier blijven aanhouden: "BTW-boete van € 128.000"Na het schorsen van de begroting, een misrekening van 2.5 miljoen patrimoniuminkomsten en een jaarrekening die wegens fouten in allerijl van de gemeenteraad werd gehaald, blijkt nu dat Sint-Truiden de voorbije maanden ook veroordeeld werd tot een btw-boete van maar liefst € 128.000. “Dit was te vermijden. De lichtzinnigheid waarmee het stadsbestuur omgaat met de centen van zijn inwoners is wraakroepend", reageert Gert Stas.


Op de raad van bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) Agost (25/5) werd het jaarverslag 2021 voorgelegd. Daaruit bleek dat naar aanleiding van een btw-controle een boete van € 127.975 werd opgelegd aan het gemeentebedrijf. Bij de bouw van de Gazometerparking werd immers € 1.280.000 btw niet betaald. Dat mag, maar enkel als na de oplevering van de parking de gebruikers wél btw betalen. Echter, door besluiteloosheid van het bestuur werd de parking lange tijd niét uitgebaat en kon iedereen er gratis parkeren. "Fijn voor de gebruikers, maar de belastinginspectie kon er minder om lachen: zij legde Agost eind 2021 een monsterboete van € 256.000 op", zegt Gert Stas (Vooruit).


Aanmodderen

"Uiteindelijk werd de Gazo-parking overgedragen aan het AGB Truparc, dat het ondertussen ook uitbaat", gaat Stas verder. "De belastinginspectie had medelijden met dergelijke onkundige traagheid en halveerde de boete. € 128.000 boete is echter nog steeds een stevig bedrag voor het armlastige en door schulden geplaagde Sint-Truiden. Bovendien wijst de straf alweer op het onvermogen van het stadsbestuur om op een verantwoorde manier om te gaan met ons geld. We torsen al de hoogste schuldenlast van Limburg, maar daar lijkt ons stadsbestuur niet van wakker te liggen. Zij blijven zelfingenomen aanmodderen."


We vroegen schepen van Financiën Jo Francois (N-VA) om een reactie maar hij wenste niet te reageren.

1.154 weergaven1 opmerking

1 Comment


Jan Goffa
Jan Goffa
Jun 07, 2022

In het graf van Abt Sint-Trudo (voor zover dit nog niet onteigend en voor een vriendenprijsje verkocht werd door een immo"deskundige" schepen) draait zich nu ene zwaarzuchtend om.

Like
bottom of page