top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

Glasharde bewijzen: Veerle Heeren, zus Ann (54) en zoon Laurens (24) medio maart al gevaccineerd

Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove (Vooruit) eist onderzoek over nepotisme Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V)


Vanuit een bron uit het vaccinatiecentrum krijgt Trudocs in het weekend een verhelderend bericht: "Hier zijn de bewijzen dat de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V), haar 24-jarige zoon Laurens en zus Ann uit Tongeren zijn gevaccineerd." Glashard bewijs. Gezien de wet op de privacy heeft Trudocs de bewijzen zaterdagavond overgedragen aan Vlaams parlementslid Ludwig Vandenhove (Vooruit) en de krant HBVL.


Uit de bewijzen die Trudocs kon inzien blijkt nu wel degelijk dat de Truiense burgemeester Veerle Heeren (56) zichzelf, haar in Tongeren wonende zus Ann Heeren (54) en haar 24-jarige zoon Laurens Dreesen in het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden heeft laten vaccineren. Een vaccinatiecentrum dat onder leiding staat van het door haar aangestelde consultancybureau Probis.


Tsjakka

Op dinsdag 10 maart wordt de Truiense burgemeester Veerle Heeren (CD&V), op een blauwe maandag nog even Vlaams minister van Volksgezondheid, een eerste keer met Pfizer gevaccineerd. Op de laatste dag van maart, de dag dat Aimé Piccard, de 75-jarige geliefde bakker van de volkswijk Sint-Pieter in het Sint-Trudo Ziekenhuis aan het coronavirus bezwijkt, laat de Truiense burgermoeder zich het tweede verlossende Pfizer-vaccin inspuiten. Tsjakka, een burgemeester verdient dat. Op woensdag 17 maart omstreeks halfelf zijn haar 24-jarige zoon Laurens en haar Tongerse zus Ann aan de beurt, met deze keer Astrazeneca op het menu. Maar daar blijft het niet bij. Ook haar buren, waaronder het gemeenteraadslid uit Velm Raf Herbots (52) en zijn echtgenote kregen al een vaccin toegediend. Kabinetsmedewerkers, haar Hasseltse woordvoerder en partijleden mochten hun mouwen oprollen.


Alleen in Sint-Truiden

Onze klokkenluider werkt voor het vaccinatiecentrum. Haar geweten begon aan haar te knagen: "Kijk, ons team werkt voor 4 gemeenten: Tongeren, Leopoldsburg, Borgloon en Sint-Truiden. In die drie eerste gemeenten hadden wij geen enkel probleem en verliep alles vlot. Maar in Sint-Truiden was dat een ander paar mouwen. Daar werd voortdurend met de lijsten gesjoemeld. Voortdurend kwam ons team in de problemen, omdat mensen hun vaccinatie misliepen, of een ander dan het opgegeven vaccin kregen. Telkens na een tussenkomst van zo'n Probis-manager."


"Kijk, ons team werkt voor 4 gemeenten: Tongeren, Leopoldsburg, Borgloon en Sint-Truiden. In die drie eerste gemeenten hadden wij geen enkel probleem en verliep alles vlot. Maar in Sint-Truiden was dat een ander paar mouwen. Daar werd voortdurend met de lijsten gesjoemeld.

Smeerlapperij

"Ook met de Probis-manager van het vaccinatiecentrum, Kurt Keirsmakers, liep de communicatie voortdurend spaak", gaat onze bron verder. "Het was duidelijk dat hij lijsten kreeg vanuit de omgeving van de burgemeester. Op een bepaald moment, ik denk dat het ze stilaan te heet onder de voeten werd, zijn ze beginnen te werken met Q-vax, kwam er een andere directeur en normaliseerde de situatie. Ondertussen waren al hun mensen natuurlijk al gevaccineerd. Maar binnen ons team begon het te broeien. Wij konden die ‘smeerlapperij’ niet meer aanzien. Temeer daar wij het dan nog eens op onze kop kregen, voor hun gefoefel. Mensen waarvan de data niet meer klopte, mensen die plots andere vaccinatiedata kregen, andere vaccins kregen dan opgegeven. Enfin, het liep in het honderd. Pas vanaf de week van 9 april startte Sint-Truiden met een elektronische reservelijst via QVax, het online systeem van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid."


Steeds meer bronnen

Steeds meer bronnen bleven de laatste weken aan Trudocs het verhaal over het gesjoemel met eigen vaccinaties en die van de vrienden van burgemeester Veerle Heeren melden. Zowel mensen uit het vaccinatiecentrum zelf, medisch personeel als andere betrokkenen brachten steeds weer hetzelfde verhaal. Toch werd er nooit op onze vragen geantwoord en werden we weggezet als ‘fake news’. Vandaag liggen de keiharde bewijzen op tafel. Er zullen er nog volgen. Trudocs zal deze vaccincorruptie tot op het bot uitspitten. Het gaat over de bescherming van de gezondheid van onze stadsgenoten. Geen gratis ritjes op de kermis die je elk jaar gewoon bent uit te delen mevrouw de burgemeester, maar dit gaat over leven of dood van eenieder.

"Het gaat over de bescherming van de gezondheid van onze stadsgenoten. Geen gratis ritjes op de kermis die je elk jaar gewoon bent uit te delen mevrouw de burgemeester. Dit gaat over leven of dood van eenieder.

Ontslag

Vlaams parlementslid en Truiens gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove (Vooruit) vraagt nu een objectief onderzoek aan de Limburgs gouverneur en het Vlaamse agentschap Zorg en Gezondheid. "Als deze feiten bevestigd worden op basis van die onderzoeken, denk ik dat Veerle Heeren politiek en moreel niet meer over de nodige autoriteit beschikt om burgemeester van Sint-Truiden te blijven", besluit Vandenhove.

12.861 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

3 Kommentare


HenH db vb
HenH db vb
05. Mai 2021

politiek is hier niet op zijn plaats,het gaat hier over verder je werk kunnen doen.

Gefällt mir

Andy Noens
Andy Noens
04. Mai 2021

En dan zou mijn vader van 76 jaar en risicopatiënt zijn oproepingsbrief verloren zijn gegaan !

Gefällt mir
Joseph Kempeneers
Joseph Kempeneers
07. Mai 2021
Antwort an

Zoals zo velen !!!!

Gefällt mir
bottom of page