top of page

Gouverneur vernietigt beslissing om Jean-Marie Potters aan te stellen manager Uitvoerende DienstenIn de besloten vergadering van de komende gemeenteraad staat een besluit van de gouverneur tot vernietiging van de beslissing van de algemeen directeur van Sint-Truiden van 20 november 2020 op de agenda. "Wat men daar wou doorvoeren, dat zou zelfs Jef Cleeren in zijn hoogdagen niet gedurfd hebben", klinkt het bij onze bron dicht bij het Truiense schepencollege.


Via een maatregel van inwendige orde wou burgemeester Veerle Heeren (CD&V) partijgenoot Jean-Marie Potters, de vader van haar kabinetsmedewerker Leen Potters, aanduiden als manager van de Uitvoerende Diensten tot de selectieprocedure werd afgerond. Totaal onwettelijk. Maar dit politiek manoeuvre gaat nu niet door. Gouverneur Jos Lantmeeters vernietigde de beslissing.


Gekonkel

"Wat men daar wou doorvoeren, dat zou zelfs Jef Cleeren in zijn hoogdagen niet gedurfd hebben", klinkt het bij onze bron dicht bij het Truiense schepencollege. "Stel u voor. We gaan J-M Potters, het voormalig hoofd van de Jeugddienst, terughalen, om hem enkele jaren voor zijn pensioen in een topfunctie te parachuteren. Ik moet u geen tekening maken, wat die als hoofd van het Stadswerkhuis voor het CD&V-dienstbetoon kon betekenen. Gelukkig zijn er nog rechtvaardige krachten in onze organisatie die de diensten van de gouverneur op de hoogte brachten van dit onwettelijk politiek gekonkel. Hij vernietigde de beslissing quasi onmiddellijk."

1.994 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page