top of page

Gunther Dauw (44) wordt nieuwe schepen van Economie en FinanciënDe 44-jarige jurist bij Wolters Kluwer, Gunther Dauw zal Jo Francois opvolgen als schepen van onder meer Financiën en Economie.


Met Gunther Dauw komt er een kritische stem in het schepencollege. De man woont in Wilderen en vormt samen met zijn vrouw en 3 kinderen een nieuw samengesteld gezin. Dauw is een studiegenoot van Zuhal Demir. Ze studeerden samen Rechten aan de KU Leuven. Het was Demir die Gunther Dauw naar de Truiense N-VA loodste. "Dat is echt iets voor u Gunther", argumenteerde ze.


Gesteund door Demir

Achter de schermen was Dauw iemand die steeds zeer kritisch stond tegenover Jo Francois en Jelle Engelbosch en zich vooral baseerde op feiten dan wel op stemmingmakerij. Het was ook een publiek geheim dat Jelle Engelbosch de universitaire Dauw gesteund door Demir, als een boer met kiespijn zag komen.


Niet op de voorgrond

"Ik ben niet echt iemand die op de voorgrond wil treden", vertrouwde hij Trudocs ooit eens toe. In de tuchtcommissie vond hij over de partijgrenzen heen appreciatie bij de liberaal Serge Gumienny en en oud-christendemocraat Carl Nijssens. Maar nu moet de backbencher aan de bak. Het zal deze keer van te moeten zijn, al dicht de Trudocs-redactie de man wel de juiste kwaliteiten toe inclusief het correcte moreel kompas. Hopelijk is hij wel bestendig tegen de kuiperijen en vleierijen eigen aan de bubbel van het Stadskantoor.

1.281 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

ความคิดเห็น


bottom of page