top of page

Gunther Dauw en niet Mieke Claes kandidaat-burgemeester voor N-VA

Bijgewerkt op: 21 nov. 2023

De kleindochter van Freddy Vreven, David Bamps en een vrouwelijke arts uit Engelmanshoven zijn naar alle waarschijnlijkheid ook kandidaat gemeenteraadslid

Het was Zuhal Demir die haar studiegenoot Gunther Dauw naar de Truiense N-VA lokte, het is ook diezelfde Demir die deze relatieve nieuwkomer in de race naar de burgemeesterssjerp loodst.


De eerdere tenoren Jelle Engelbosch en Jo Francois zijn zoals bekend opgebrand. Engelbosch heeft de politiek na een rits van schandalen verlaten en Francois heeft na het debacle met de lening van Jef Cleeren het schepencollege verlaten. Mieke Claes, schepen van Ruimtelijke Ordening, federaal parlementslid, diëtiste in het Sint-Trudoziekenhuis en zeer binnenkort de wettelijke meewerkende echtgenote van een warme bakker, ziet de kelk van het lijsttrekkerschap dan ook welwillend aan zich voorbijgaan.


Te vroeg?

De vraag is of het lijsttrekkerschap niet te vroeg komt voor de nog relatief onbekende Dauw. “Ik heb weliswaar nog niet de naambekendheid van sommige van mijn voorgangers, maar daar kan ik bijna een jaar aan werken. Belangrijker is dat ik al een ganse legislatuur meedraai in politiek Sint-Truiden en kan terugvallen op meer dan 20 jaar ervaring als bedrijfsjurist. Ik ben er dan ook van overtuigd over de nodige kennis en ervaring te beschikken om onze ploeg op sleeptouw te nemen en uiteindelijk Sint-Truiden te besturen. Bovendien is dit wat mij betreft geen one-man-show, “ aldus Dauw.


Vrouwelijke arts

Ondertussen is het zo goed als zeker dat bij Vooruit Ludwig Vandenhove de lijst zal trekken, gevolgd door een vrouwelijke dokter uit Engelmanshoven. Fractieleider Gert Stas op drie en dan misschien Carl Nijssens op 4. Al ligt die laatste het toch wat op de maag dat Vandenhove de plannen van de nationale partijtop dwarsboomde om hem een strijdplaats te geven bij de federale en Vlaamse verkiezingen in juni.


Kleindochter van Freddy Vreven

Naar alle waarschijnlijkheid trekt Pascy Monette de lijst van de liberalen. Ook daar zijn enkele opvallende nieuwe namen te horen. Een derde plaats voor David Bamps zou zo goed als rond zijn en de kleindochter van Freddy Vreven, Christina staat klaar om een zitje in de gemeenteraad te veroveren.


Bij de andere partijen Vlaams Belang, PVDA, Goen, WoW en CD&V is het voorlopig bijzonder stil rond de lijstvorming


1.066 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page