top of page

Het ware verhaal achter de Zepperse oud-strijdersvlag: In alle vroegte stuurde Engelbosch een sms'jeWe schreven al dat de 100 jaar oude Zepperse oud-strijdersvlag in Zepperse handen bleef. Maar ondertussen wordt meer en meer duidelijk hoe een en ander tot stand gekomen is. Trudocs maakte een reconstructie.


Ere-gemeenteraadslid E.M verzamelt sinds jaar en dag alles wat er maar over Sint-Truiden te vinden is. Toen hij ongeveer een viertal jaren geleden tot zijn grote verbazing op de Truiense rommelmarkt, de 100-jarige vlag van de Zepperse oud-strijders tussen de rommel zag liggen, twijfelde onze E.M. geen seconde en kocht hij het kleinood naar eigen zeggen voor 1000 euro. Overtuigd als hij was dat zijn burgemeester de vlag wel zou aankopen. Onze E.M. is nu eenmaal geen bedrijfsrevisor, vastgoedmakelaar noch kreeg hij een uitredingsvergoeding van meer dan 300.000 euro overgemaakt. Maar burgemeester Veerle Heeren noch schepen Ingrid Kempeneers wilden de vlag kopen. 'Geen budget voor', klonk het kil. Onze teleurgestelde E.M. zette de vlag dan maar van puur miserie op Tweedehands.be. Dan had hij tenminste zijn geld terug.


Koning der dadingen

Tot dat een oudstrijder die vlag op de zoekertjessite tegenkwam en gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans op de hoogte bracht. Die schreeuwde moord en brand tegelijk en verguisde E.M op de fractie van de CD&V al was hij de emanatie van Theofiel Stofzuiger zelve. De snode Stippelmans pleegde een telefoontje naar een stoffige reporter van HBVL, die E.M. vanuit een tunnelvisie met de feiten confronteerde. Zaterdag konden u en ik de gekleurde versie van Stippelmans op de pagina's van HBVL lezen. Uiteraard werd daar wijselijk gezwegen over het feit dat E.M. de vlag meerdere keren aan de stad had aangeboden. Maar van een halve waarheid meer of minder ligt onze gestipte koning der dadingen niet wakker.


5 biljetten van 200 euro

Zaterdagochtend reed fruitteler David Bamps, ingefluisterd door zijn dochter en gemeenteraadslid Laurien Bamps (Open Vld) naar het huis van eregemeenteraadslid E.M. en legde pardoes 5 biljetten van 200 euro op tafel. Gewoon doen! Kwestie dat het startkapitaal van E.M opnieuw werd aangezuiverd. Zoals we nu weten, is dat een zeer gangbare liberale praktijk. Pech voor N-VA'er Jelle Engelbosch die E.M in het grootste geheim die morgen ook per sms een bod deed maar dus naast de vlag greep. Tot zijn grote frustratie.


'not amused'

Waar ook veel frustratie te rapen viel was bij onze gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans (CD&V). Die besefte dat zijn plannetje helemaal mislukt was en dat hij zich weer eens in de eigen voet had geschoten. Ruzie in de CD&V-fractie want E.M kent ook nog wel wat CD&V'ers die 'not amused' waren en de liberalen gingen uiteindelijk met de pluimen lopen. "Onze Bert bedoelde het goed", suste moeder overste die dezer dagen troost vindt bij haar oude verguisde 'compagnon de route'.
664 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page