top of page

"Jean-Marie Potters blijft directeur Stadswerkhuizen": Stad in beroep tegen GouverneurOnwaarschijnlijk maar waar. Vanmorgen daalden burgemeester Veerle Heeren (CD&V), schepen Ingrid Kempeneers (CD&V) en algemeen directeur Kathleen Bergoets af naar het Stadswerkhuis in de Rellestraat, alwaar de grote speech van Jan Boutsen, baas van het strategisch doorlichtingsbureau Mondea gepland stond.


Wat vooraf ging: In de geheime en besloten vergadering van de gemeenteraad van januari stond een besluit van de gouverneur tot vernietiging van de beslissing van de algemeen directeur van 20 november 2020 op de agenda. In mensentaal: via een maatregel van inwendige orde wou burgemeester Veerle Heeren (CD&V) partijgenoot Jean-Marie Potters, de vader van haar kabinetsmedewerker Leen Potters, aanduiden als manager van de Uitvoerende Diensten tot de selectieprocedure werd afgerond. "Totaal onwettelijk", vond gouverneur Lantmeeters en hij vernietigde het besluit. Maar wie dacht dat burgemeester Veerle Heeren (CD&V) zich ging neerleggen bij dat besluit, is eraan voor zijn of haar moeite. Moeder Overste ging over tot de truc met het consultancybureau.


Jean-Marie blijft

Vanochtend trokken Veerle Heeren (CD&V), schepen Ingrid Kempeneers (CD&V) en algemeen directeur Kathleen Bergoets naar het Stadswerkhuis in de Rellestraat, alwaar de grote speech van Jan Boutsen, baas van het strategisch doorlichtingsbureau Mondea gepland stond. Er vielen veel dure woorden waar we u zeker niet mee gaan lastig vallen, maar het was de algemeen directeur Kathleen Bergoets die met het nieuws kwam. "Jean-Marie Potters blijft directeur van de Stadswerkhuizen, we gaan in beroep tegen de beslissing van gouverneur Jos Lantmeeters."


De truc met het consultancybureau

Het is eigenlijk een aloude politieke truc. Wil je een onlogische en dus puur politieke beslissing doorvoeren (J-M Potters aan het hoofd van de stadswerkhuizen plaatsen red.) huur dan een bij voorkeur duur consultancybureau zoals Mondea in die jouw beslissing met een uitvoerige studie onderschrijft. Beroep je dan als politicus op die beslissing van het consultancybureau om te zeggen: Voilà, de studie zegt het, we moeten Potters aan het hoofd van het stadswerkhuis zetten. En de klus is geklaard. Je bent klaar voor de verkiezingen in

2024. Want herinner u de oproep van Veerle Heeren. "Wie iets kapot aantreft in de Stad, bel de schepen en dan lossen wij dat op" En en passant sturen we u tegen 2023 een briefje: Stem voor ons. Interessant ook om eens te kijken wie er allemaal voor dat bureau werkt. Snuffel hier. En zo begrijp je dan ook weer hoe de vrede in de coalitie bewaard wordt.


En zo beste lezer, wordt ons belastinggeld in deze stad besteed. Trudocs hoopt op de oppositie. Anders is dit opnieuw water onder brug.
989 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page