top of page

Jelle Engelbosch (N-VA) legt bom onder lokaal verenigingsleven EngelmanshovenEerste schepen Jelle Engelbosch (N-VA) wil het kerkgebouw, de pastorij en de naastgelegen feestzaal van Engelmanshoven verkopen. De zoveelste slag in het gezicht van het Truiense verenigingsleven. Of blijkt de kerkfabriek toch de reddende engel?

In de kerk van Engelmanshoven vinden geen erediensten meer plaats. Het gebouw verkopen om iemand toe te laten er een andere bestemming aan te geven is dus een logische stap. Echter, de naastgelegen pastorij en feestzaal mee verkopen is dat veel minder.

Joh De Mannen

“De pastorij vervult een belangrijke rol in het verenigingsleven van Engelmanshoven.” zegt VOORUIT-gemeenteraadslid Filip Moers. “In 2006 werd de pastorij door het stadsbestuur onder leiding van burgemeester Vandenhove opengesteld voor gebruik door lokale verenigingen, die daar sindsdien dankbaar gebruik van hebben gemaakt voor hun wekelijkse activiteiten”. De verenigingen die hier actief zijn o.a. Joh De Mannen, de Wijnclub en de petanqueclub Onder de Toren.


Behelpen met frigoboxen?

“Op geen enkel ogenblik is er overleg geweest over deze beslissing", zegt voorzitter van de petanqueclub François Perdaens. "Wij hebben het via de pers moeten vernemen. Men suggereert dat er nieuwe petanquevelden worden aangelegd maar hoe zit het met de timing en ons lokaal? Nu beschikken we zoals nog andere verenigingen over een gedeelte van de pastorij waar we kunnen vergaderen en ons materiaal en dranken worden opgeslagen. Is het de bedoeling dat we ons in de toekomst moeten behelpen met frigoboxen? Ik roep het bestuur van de kerkfabriek op om hun verantwoordelijkheid te nemen en de ziel van het lokale verenigingsleven niet mee te laten uitverkopen door het stadsbestuur”.


Te gek voor woorden

"Sinds 2013 is het onderhoud van de pastorij door de huidige meerderheid verwaarloosd”, zegt Ben Missoul, die er kortbij woont. "Zo moet het dak dringend hersteld worden en de verwarmingsketel is aan vervanging toe. Ook vallen er vaak stukken kalk van de plafonds.

Kijk, de naastgelegen feestzaal vervult een belangrijke rol in het lokale sociale leven van Engelmanshoven. Uitgezonderd de Coronaperiode is de zaal altijd gemiddeld twee keer per maand verhuurd geweest. Het zaalcomité heeft de zaal altijd correct onderhouden. De laatste jaren werd de zaal nog geverfd en werd de verlichting vernieuwd, er is ook aangepast sanitair voor minder mobiele personen en de keuken is gebruiksklaar. Het is te gek voor woorden om zo een populaire, functionele zaal te verkopen."


1.526 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page