top of page

Kabinetschef van Veerle Heeren klaagt burgemeester Kempeneers aan wegens pesten op het werk



Burgemeester Ingrid Kempeneers (cd&v) ontving gisteren samen met enkele van haar collega's een aangetekend schrijven van de cd&v-kabinetschef Inge Vanwayenberghe. Boodschap: pesten op de werkvloer


De van origine West-Vlaamse Inge Vanwayenberghe begon in 2012 veelbelovend aan haar Truiense carrière als kabinetschef van Veerle Heeren. Zij had Heeren al eerder gediend als parlementair medewerker en kabinetsmedewerker ten tijde van haar Vlaams ministerschap. Achter de schermen besliste zij mee, stuurde mee het stadspersoneel aan en nam deel aan alle vergaderingen die er toe deden. "Zij was misschien niet het kompas, maar toch wel de motor van de Truiense cd&v", zegt een cd&v'er ons vandaag. "Als Heeren weer eens zei dat ze de hele nacht aan een nota over de SALK-middelen had zitten werken, dan wisten wij wel beter. Inge had een nachtje doorgewerkt en Heeren had vooral van zichzelf gedroomd. (lacht)" Maar alles veranderde toen Veerle Heeren in 2021 na het vaccinatieschandaal een eerste periode van 6 maanden aan de kant moest gaan zitten. Bert Stippelmans kon er niet snel genoeg bij zijn om te stellen dat Ingrid Kempeneers met de steun van kabinetschef Inge goed op de winkel zou letten.


Moederziel alleen

Maar zo zit La Kempeneers dus niet in elkaar. Zij zal wel luisteren, maar haar iets laten dicteren ... Laten we stellen dat het niet zo goed marcheerde tussen de dames als verhoopt. Toen Kempeneers later dan ook definitief de burgemeesterssjerp omgorde, lagen de machtsverhoudingen plots heel anders. Heeren die tegenwoordig bij SyntraPXL voor reisgids studeert, zou niet meer terugkomen. Zelfs niet meer op een cd&v-lijst staan. Kempeneers gaf meteen haar eigen kabinet vorm en daar hoorde Vanwayenberghe minder prominent bij. Toen ook gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans en financieel beheerder Luc Vandijck na schandalen uit de politieke arena verdwenen, stond Vanwayenberghe plots moederziel alleen. Na een ziekteperiode van 8 maanden kreeg ze bij terugkomst tot haar verbazing een eigen bureau, fysiek verwijderd van het kabinet dat grenst aan het bureel van de burgemeester. Ook kreeg ze niet meer alle mails te lezen.


Dienst externe preventie

"Dat moet gestoken hebben", zegt iemand uit het schepencollege. "Of dat nu pestgedrag is, lijkt me erg vergezocht. In ieder geval heeft ze nu heeft via de dienst Externe Preventie van het Alkense CLB een procedure opgestart wegens 'pesten op het werk' waar ze vooral burgemeester Kempeneers mee viseert, maar ook de algemeen directeur Kathleen Bergoets en nog enkele schepenen. Pijnlijke affaire? Ach, het zijn de laatste stuiptrekkingen van Veerle Heeren die achter de schermen maar moeilijk afscheid kan nemen."


Vertrouwen

"Intriest vind ik dit", reageert burgemeester Ingrid Kempeneers kort. "Kijk, voor een job als kabinetschef moet er vertrouwen zijn. Iets wat ik in Inge minder vond. Maar ik ga hier niet op de feiten vooruitlopen en wacht het gesprek met de mensen van het CLB af."


Inge Vanwayenberghe was bij het tot stand komen van dit artikel niet bereikbaar voor commentaar.



2.552 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page