top of page

Koen Vanmechelen reageert op Dean in Stukken van Mensen: "7500 euro? Best andere manager zoeken!"


Dean Delannoit (32), die in 2007 nog de wedstrijd 'Idool' won, wil vanavond een werk van de Truiense kunstenaar Koen Vanmechelen verkopen in het televisieprogramma 'Stukken Van Mensen'. Koen Vanmechelen zelf vindt het spannend, maar oordeelt dat de verkoper zijn werk te laag inschat.


"Het werk is evenwel niet van hemzelf, maar van zijn manager", weet HBVL. Die kreeg het tien jaar geleden in zijn bezit. Dean hoopt voor de tekening minimaal 7.500 euro te krijgen, en in het beste geval zo'n 12.000 euro. Bij de dealers blijkt er bijzonder veel interesse te zijn.


Kan ook misgaan

Koen Vanmechelen zelf vindt het best spannend bekent hij aan Trudocs. "Geen idee wat de uitkomst zal zijn. Ik heb het ook maar via de media opgepikt en ik moet u bekennen dat ik Dean noch zijn manager ken. Kijk, het is totaal anders als bij een veiling waar er mensen met interesse voor jouw werk per opbod een kunstwerk willen kopen. Hier in dit programma zijn er drie mensen die in een TV-format jouw werk kunnen kopen. Ik vind het spannend. Want het kan ook misgaan, stel dat ze mijn werk daar voor 5.000 euro verkopen voor televisiekijkend Vlaanderen.... Ik mag er niet aan denken. Dit werk, een tekening overigens, is op de kunstmarkt 30.000 euro waard, ingerekend veilingkosten en BTW.


Nieuwe manager

"Dus als Dean zegt, 'minimaal 7.500 euro te krijgen, en in het beste geval zo'n 12.000 euro'. Ja, dan raad ik hem aan een nieuwe manager te zoeken, want die schat de dingen precies minder goed naar waarde (lacht)".


'Stukken Van Mensen', Play4, 21.35 uur

1.031 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page