top of page

Krijgt de Truiense Veemarkt binnenkort een graffitimuur?Als het van oppositiepartij Vooruit afhangt wel. De Truiense socialisten hebben het punt alleszins ter stemming bijgevoegd aan de agenda van de Truiense gemeenteraad aanstaande dinsdag.


"Vele jongeren hebben zich in coronatijden geworpen op graffiti als kunstzinnige uitingsvorm", klinkt het bij Vooruit. "Zij vragen muren op openbare plaatsen waar het is toegestaan om hun street art te maken. In onze stad leent de Veemarktsite zich bij uitstek voor deze invulling. De muren van de Veemarkthallen zijn van lage kwaliteit en hebben op dit moment geen esthetische waarde."


Tijdelijke kunst

"De locatie ligt aan het skatepark en ver van bewoning", meent de Vooruit-fractie. "Toch is er veel passage van bezoekers van het Speelhof en de Trudosporthal, zij zullen kunnen genieten van een kleurrijkere omgeving. Omdat graffiti per definitie tijdelijke kunst is, is het ook niet erg dat deze locatie verdwijnt op het moment dat de werken aan de site zouden starten. Zeker voor de zomermaanden zou dit voor vele jongeren een zinvolle invulling zijn. De kosten voor de stad zijn quasi nul. Wij stellen dan ook dinsdag aan de gemeenteraad voor om de muren van de Veemarkthal open te stellen voor graffitikunstenaars en dit met signalisatie aan te duiden op de betreffende muren."


Benieuw of de Truiense meerderheid hier oren naar heeft?

366 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page