top of page

Laurien Bamps verovert de Zepperse oud-strijdersvlag: "Het ging niet om een Massa geld"De 100 jaar oude Zepperse oud-strijdersvlag blijft in Zepperse handen. Fruitteler David Bamps heeft op vraag van zijn dochter Laurien de Zepperse eer gered en voor een getal met drie nullen het kleinood aan de voorzitter van de Zepperse Heemkring Willem Driessen overhandigd.

Volgens de krant HBVL werd de vlag door ere-gemeenteraadslid E.M op een rommelmarkt op de kop getikt en voor 1.000 euro te koop gezet. Wie is dat voormalig gemeenteraadslid dan wel? Eer ik massaal, door de CD&V op vingers wordt getikt, houden we het bij Trudocs voorlopig op zijn initialen.


Heiligschennis

Heiligschennis, vonden de oudstrijders. “Deze vlag heeft een zeer grote symbolische waarde voor heel wat families in Zepperen. Ze dateert van vlak na de Eerste Wereldoorlog. Een uniek stuk erfgoed. Zepperen betaalde een zware tol, meer dan 200 inwoners waren in een van de beide oorlogen betrokken en velen zijn niet of gewond teruggekeerd onder wie ook mijn grootvader Lambert Driesen”, vatte Willem Driesen van Remacluskring heemkring Zepperen de Zepperse verontwaardiging in HBVL samen.

Massaal

Maar nu komt ons jong gemeenteraadslid Laurien Bamps (Open Vld) op de proppen. Zij schakelde afgelopen weekend meteen haar vader en fruitteler David Bamps in, die het ere-gemeenteraadslid E.M het nodige geld overmaakte en de vlag terug in Zepperse handen deed belanden. "Het was geen massa geld", knipoogt Laurien Bamps naar de redactie van Trudocs. "Maar het is belangrijk dat dit cultureel erfgoed en oorlogsattribuut bewaard blijft voor het nageslacht. Laat ons nooit vergeten wat onze voorouders voor ons hebben opgeofferd in de twee wereldoorlogen van de twintigste eeuw."
1.159 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page