top of page

Legendarisch café 't Bistroke sluit lente 2022 voorgoed haar deuren't Bistroke. Meer dan 30 jaar het kleinste maar bekendste café onder de Binken, goed verscholen voor toeristen in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwkerk. Het bruin café waar zowel de notaris als de tuinaannemer zij aan zij pinten dronken. Een monument in Sint-Truiden. Vader Luc, moeder Vera en zoon Jan De Peuter schreven er een mooi verhaal van vriendschap, eenvoud, goed getapte pintjes en vooral veel Truiense humor.


"Samen met mijn papa en mama kijken we tevreden terug op die afgelopen 30 jaar", steekt cafébaas Jan De Peuter van wal. "Corona was voor mij ook een moment van bezinning. Ik maak vandaag een bewuste keuze voor een ander leven." De familie De Peuter vond een overnemer in El Bocado die het handelsfonds overneemt. El Bocado behoudt haar huidige locatie en zet haar expansie voort naar het voormalige Bistropand . Op die manier positioneert de tapasbar zich centraal in Sint-Zuiden in het voorjaar van 2022. Tot dan kunnen de staminees nog steeds terecht in hun vertrouwde kroeg.


Eigenzinnige vrienden

“Er heerst bij mij vooral een gevoel van dankbaarheid", gaat De Peuter verder. "Voor die vele mooie jaren van vriendschap in ons café. Het Bistroke gaat niet over het café op zich, wel over de mooie mix van eigenzinnige vrienden die er samen kwamen om in ons Truiense dialect te 'zieveren' over het wel en wee van het Truiense leven. De notaris stond er broederlijk naast de tuinaannemer, iedereen was er gelijk en moest op tijd zijn tournee betalen. Iedereen vloekte even hard als STVV weer eens verloor. Maar die keren dat we wonnen, hing pa de STVV-vlag uit! Soit, de wereld draait verder. Ik wens El Bocado heel veel succes toe op deze bijzondere plek in het hart van Sint-Truiden."


Uniforme gezelligheid

“Met de uitbreiding slaan we met onze terrassen de brug tussen het Cosmocafé en Le Greco", zegt Jens Raskin van El Bocado. "Zo creëren we samen één doorlopend geheel in de Plankstraat. We gaan overal luifels voorzien zodat we samen en uniform één gezellige totaalbeleving neerzetten rond de Onze-Lieve-Vrouwekerk met onze collega’s van Sint-Zuiden. Sint-Zuiden moet de trekpleister worden voor Sint-Truiden en omstreken voor iedereen die wil genieten van het goede leven.”


Café 't Bistroke zal in maart 2022 op gepaste wijze alle staminees bedanken. Trudocs wenst Luc, Vera, Jan en Ellen alvast alle geluk!

1.394 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page