top of page
  • Foto van schrijverTRUdocs

"Burgemeester bent u nu al gevaccineerd?"... euh.... Daar heeft u geen zaken mee!In een zeer bitse discussie tussen Gert Stas (Vooruit) en Veerle Heeren (CD&V) over de reservelijsten van het vaccinatiecentrum stelde gemeenteraadslid Eddy El Herboutti (Vooruit) de vraag die al wekenlang op ieders lippen ligt. "Burgemeester Heeren, bent u nu al gevaccineerd?", vroeg het gemeenteraadslid.


Maar er kwam geen antwoord. "Ik denk niet dat iemand geïnteresseerd is in mijn medisch dossier", ontweek Heeren de vraag waarop de gemeenteraadvoorzitter Bert Stippelmans (CD&V) haar meteen ter hulp schoot.


En daar gaat Veerle Heeren (CD&V) de mist in. Wij, de Truienaren, zijn wel geïnteresseerd in het feit of u al dan niet gevaccineerd bent. Waarom? Een burgemeester moet het voorbeeld geven, moet leiderschap tonen, moet duidelijk zijn. Zeg tegen uw inwoners of u nu gevaccineerd bent of niet. En waarom. Misschien heeft u wel een goede reden. Wij hebben daar geen zaken mee? Toch wel, u bent geen privé-persoon, u bent een publiek figuur met een voorbeeldfunctie. Onze mening: Een kapitein verlaat zijn zinkend schip pas als laatste persoon. Een burgemeester zou haar inwoners moeten laten voorgaan. Dat zou haar sieren. Maar hier in Sint-Truiden waar de lafheid meestal haar krachten bundelt en rot tot een vertwijfelde moed, lukt dat niet.


Maar u bent als kapitein Francesco Schettino van de Costa Concordia. Terwijl het schip in 2012 voor de Italiaanse kust kapseisde, was het totaal onduidelijk wie de leiding had. De kapitein was al van boord gegaan voordat de passagiers in veiligheid waren gebracht, en evacuatiepogingen werden niet alleen ondernomen door de gekwalificeerde bemanning, maar ook door ander personeel aan boord: obers, koks en schoonmakers.


U bent al gevaccineerd. Al lang, u vindt dat u daar recht op had, maar durft het ons niet te zeggen.


Waarom toch Veerle?

1.196 weergaven0 opmerkingen

Bình luận


bottom of page