top of page

Maakte en verspreidde Truiense politie filmpje van naakte transgender in de cel?

Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) wil onderzoek laten voeren


Trudocs heeft beelden kunnen bekijken waarop een transgender zichzelf bevredigt in, wat erg lijkt op, een cel van de Truiense politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken. “Als dit filmpje echt is, moet er een intern onderzoek komen en daaropvolgend een onderzoek bij Comité P”, stelt politieraadslid en Vlaams Parlementslid Ludwig Vandenhove.


In een filmpje van 9 seconden is te zien hoe een naakte transgender gelegen op een matras van, wat erg lijkt op, een politiecel zich masturbeert. Op de achtergrond hoor je een aantal mannen smakelijk lachen. “Da’s toch just ne twidde Provost”, proest een van de mannen uit. Niet zo heel veel mensen hebben toegang tot het cellencomplex. Dus de kans dat dit filmpje werd opgenomen door een politie-inspecteur is niet uit de lucht gegrepen. Al moet de echtheid van het filmpje nog bewezen worden.


Comité P

Ook Vlaams Parlementslid en politieraadslid Ludwig Vandenhove (Vooruit) zag de beelden. “Wat is dat?”, vraagt politieraadslid Ludwig Vandenhove zich af. “Zijn die beelden echt? Wie heeft die genomen? Korpsleden van de lokale politie Sint-Truiden-Gingelom-Sint-Truiden? Een intern onderzoek en een onderzoek van het Comité P zijn op zijn plaats.” Indien gevraagd zal Vandenhove de beelden overmaken aan de Truiense zonechef Steve Provost.


Grondig onderzoek

Korpschef Steve Provost is enkele dagen met vakantie, maar burgemeester Veerle Heeren (CD&V) voorzitter van de lokale politiezone Sint-Truiden- Nieuwerkerken-Gingelom valt uit de lucht. "Noch de korpsleiding, noch het politiecollege is op de hoogte van het bestaan van dergelijk filmmateriaal. Indien het klopt dat er beelden gemaakt en verspreid werden van een persoon in een politiecel is dit uiteraard onaanvaardbaar. Dit zou in strijd zijn met de wettelijke en deontologische regels waaraan de politie zich dient te houden. Een grondig onderzoek zal uiteraard ingesteld worden. Desgevallend zullen op basis daarvan de nodige sancties genomen worden."


Rommelt al langer

“Het rommelt al langer binnen het korps”, vertelt een Truiense politie-inspecteur die liever anoniem wil blijven aan de redactie van Trudocs. “Er is een kliek van collega’s aan de slag die door hun dagelijks doen en laten de naam en de eer van ons korps door het slijk halen. Ze lopen er de kantjes van af, gebruiken meer geweld dan nodig bij arrestaties en nu dit. Ik hoop dat er dringend orde op zaken wordt gesteld. Want dit gaat nog eens faliekant aflopen. Voor zover dat al niet gebeurd is. Maar het is stilaan een publiek geheim aan het worden dat korpschef Steve Provost die in 2014 Philip Pirard opvolgde 'zijn mannen' minder goed in de hand heeft."


Bezoek onze webshop: Trudocs.be/webshop


2.364 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page