top of page

Medisch vrijwilligers Vaccinatiecentrum al twee maanden niet vergoed: "We gaan het in orde brengen"

Bijgewerkt op: 6 jun. 2021De burgemeester van Sint-Truiden Jelle Engelbosch (N-VA) was boos toen SABAM het vaccinatiecentrum een factuur stuurde, maar nu blijkt dat het vaccinatiecentrum zijn medische vrijwilligers al twee maanden niet heeft vergoed.


Trudocs sprak met vier medische vrijwilligers uit het vaccinatiecentrum. Zij bevestigen dat ze voor de maanden april en mei geen vergoeding ontvingen terwijl dit voor de maanden februari en maart geen probleem was. De wet voorziet voor hen nochtans een vrijwilligersvergoeding van 35,41 euro per dag. Ook in Borgloon kennen ze het probleem. Daar schiet de stad Borgloon de medisch vrijwilligers al een tijdje uit eigen zak voor.


'In orde brengen'

"Deze informatie is correct", reageert waarnemend burgmeester Jelle Engelbosch (N-VA). "Nu, de medische vrijwilligers worden door de eerstelijnszone betaald, niet door de stad. Maar aangezien die mensen geen boodschap aan vingerwijzen hebben, heb ik zelf contact opgenomen om te horen waarom de ELZ dat nog niet gedaan heeft. Daar geeft dokter Vandevelde aan dat ze het 'in orde gaan brengen'"

Audit Vlaanderen

"Het kan niet dat de vrijwilligers van het vaccinatiecentrum in Sint-Truiden niet of te laat betaald zouden worden", reageert gemeenteraadslid Ludwig Vandenhove (Vooruit). "Zij leveren prachtig werk, ik heb dat zelf kunnen ervaren toen ik mijn eerste inspuiting kreeg. Deze zaak moet snel uitgeklaard worden, de vrijwilligers hebben recht op hun vergoeding. Ik ken de oorzaak niet van de betalingsproblemen. Audit Vlaanderen moet grondig zijn werk kunnen doen in de zoektocht naar de gebeurde onregelmatigheden, maar dat mag niet ten koste gaan van de uitbetaling van de vrijwilligers. Waarnemend burgemeester Jelle Engelbosch maakt zich terecht boos over SABAM, die geld vragen over voor het spelen van muziek in het vaccinatiecentrum, maar hij moet zich zeker ook zorgen maken over de vergoeding van die vrijwilligers."

879 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 則留言


Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
2021年6月05日

Dan is er nog SABBAM.

Hoewel ik niet doof ben, heb helemaal géén muziek gehoord in het vaccinatiecentrum. Zelfs (gelukkig) geen kerkgezang. Maar, anders dan de vrijwilligers, komt SABBAM wel zijn "vergoeding" opeisen ! Ge moet maar durven.

按讚

Hugo Hechtermans
Hugo Hechtermans
2021年6月05日

De reactie van Engelbosch houdt dus in dat, anders dan in Borgloon, de vrijwilligers in Sint-Truiden maar op hun vergoeding moeten wachten.

ELZ claimt dat er een "vertraging" kan zijn van maximum 14 dagen. De teller loopt op, maar "ze gaan het in orde brengen", dixit dr.Vandevelde.


Op de website van ELZ staat:

"Eerstelijnszones zijn opgericht om het werk van lokale overheden, zorg- en hulpverleners beter op elkaar af te stemmen. Het doel? Een effectieve en kwalitatieve eerste lijn waar de burger centraal staat en die toegankelijk is voor iedereen."


按讚
bottom of page