top of page

Met Eric op café: De Bron waar je in een tijdsspanne van twee pinten weer helemaal mee bentEen bezoekje aan mijn geliefd terras van brasserie De Bron, de eerste dag van mijn jaarlijkse ‘congé’. Bezoekers, voor meer dan de helft vaste klanten sedert jaren, maar ook passanten met de fiets, dorstig van het weer en de uitlaatgassen van onze stad. De waard kent veel van zijn pappenheimers en hun drankje staat klaar, een beetje gelijktijdig met het afzetten van het masker om aan een tafel te geraken.


Interessante groepjes, mensen alleen, die daar hun eenzaamheid komen oplossen, om samen met een vriend of vriendin te genieten van een verzorgde consumptie. De bierkraan heeft geen tijd om stil te staan, de vaatjes geraken niet gesatureerd van CO2, een lekkere Cristal of Maes van het vat en de klanten zijn gelukkig.


Hollands goud

Links van mij zit een man die geniet van een Omer, te horen aan zijn rekening, zijn 3de exemplaar. Hij geniet ervan, wil ook zijn kaasblokjes delen met ons Tiba, wat we haar niet mogen leren: bij ons volgend bezoek zou ze alle tafels gaan afschuimen op zoek naar dit Hollands goud. Hét voordeel voor ons is wel dat we onze eigen blokjes kaas bij een volgend bezoek niet hoeven te delen. Rechts zit een man die zijn krant komt lezen, maar na 5 minuten aangenaam gestoord wordt door een vriend die ook komt genieten van een lekkere pint. De krant blijft liggen en de lokale roddels en belevenissen komen tot bespreking. Een samengesteld koppel aan de andere kant, eerst beiden een Cristal, dan zij een koffie, kwestie van behouden thuis te geraken.


Va Bene

Een bekende restauranthouder heeft zijn vrije dag en komt er genieten van een pint en een koffie. Zijn tafelgenoten zijn vrienden, kennissen, er wordt gelachen, genoten van elkaars gezelschap Eén ervan draagt een mooie t-shirt met de woorden ‘va bene’, het ga je goed ! Vergeet die zorgen, jaag je niet op, geniet van de vrienden en die paar pintjes!

Een Duvel geserveerd in het juiste glas,… een man alleen, waarom drinkt hij dit nu op café, kan toch ook thuis… Neen dus, hier in deze zaak smaakt het beter, af en toe tokkelend op de smart phone, kwestie van het laatste nieuws mee te pikken…


Twee pinten

Gezelligheid troef, een perfecte service, eigenlijk een combinatie die men in menige andere stad nog zelden tegenkomt: feitelijk een dorpscafé in het midden van onze vurige stede. Niet duur, dé juiste prijs voor een biertje, geserveerd op de juiste manier. Heerlijk toch om met een luisterend oor de lokale verzuchtingen over de burgemeester te aanhoren maar ook het medeleven met de medemens in de vallei van de Maas en haar bijrivieren. Een tijdspanne van 2 pinten is voldoende om opnieuw bij te zijn, om mensen die je denkt te kennen, nog beter te kunnen inschatten voor de nabije toekomst.

681 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page