top of page

Mieke Claes wordt federaal parlementslid

Bijgewerkt op: 26 apr. 2022

... en heeft zo de sleutels van de Truiense N-VA in handenDe 36-jarige Mieke Claes, de Truiense fractieleider voor N-VA volgt Joy Donné op als federaal parlementslid. Claes werkt vandaag als diëtiste in het Sint-Trudoziekenhuis en is fractieleidster van de N-VA in de Truiense gemeenteraad.


N-VA-Kamerlid Joy Donné wordt de nieuwe ceo van het Vlaamse exportagentschap Flanders Investment & Trade (FIT). Dat heeft het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon vrijdag aan persagentschap Belga verklaard. Eerder werkte Donné al eens als kabinetschef voor Jambon. Maar deze benoeming heeft ook politieke gevolgen voor de Truiense fractieleider van N-VA in de gemeenteraad. Mieke Claes volgt Donné namelijk op in het federale halfrond. Wanneer dat zal gebeuren staat nog niet helemaal vast. “De timing van mijn opvolging zal in onderling overleg met de federale fractie gebeuren”, zegt Donné in de krant HBVL. Hij laat uitschijnen niet halsoverkop te willen vertrekken. De deadline is eind juni. Dan gaat Claire Tillekaerts met pensioen.


Lijsstrekker 2024

"Dit is meteen het begin van het einde voor Jelle Engelbosch (N-VA)", vertrouwt een liberale Truiense schepen Trudocs toe. "Want uiteraard is nu ook de lijsttrekker voor 2024 bekend: Mieke Claes en niemand anders. Er heeft er eentje slecht geslapen vanacht."

1.623 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page