top of page

Minderbroederssite wordt vaccinatiecentrum voor Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken


Samen met Eerstelijnszone Haspengouw start de uitrol voor twee vaccinatiecentra in Haspengouw: één in Sint-Truiden en één in Borgloon.


De 56.000 inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken zullen een vaccin kunnen krijgen in de Minderbroederssite in Sint-Truiden. "De site ligt centraal en is vlot te bereiken met het openbaar vervoer", zegt burgmeester Veerle Heeren (CD&V). "De parking op het Minderbroederplein wordt ingericht als parkeerruimte voor mensen die met de wagen naar het vaccinatiecentrum komen. De site kan gemakkelijk ingericht worden en zal tot het einde van het jaar dienst doen als vaccinatiecentrum."


Vrijwilliger

"Zodra de vaccins er zijn is het de ambitie om 7 op 7 te vaccineren. Om 4 vaccinatielijnen tegelijk actief te hebben, is er veel medisch personeel nodig", gaat Heeren verder. "Verschillende inwoners hebben zich al opgegeven om te helpen als vrijwilliger. Mensen met een medische achtergrond kunnen zich opgeven als vrijwilliger om mee te werken in het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden via https://www.sint-truiden.be/vrijwilligers-vaccinatie


191 weergaven0 opmerkingen

Σχόλια


bottom of page