top of page

Montmartre, altijd een goed idee!Montmartre aan het Begijnhof op 15 augustus was een moment de gloire voor iedereen die van kunst in diverse vormen houdt…Een jaar geleden ook geweest, toen wat nat geworden en dus met een zeker ongenoegen naar huis. Dit jaar is het ideaal : geen regen, de mensen goedgezind, een evenement met veel meerwaarde voor onze stad. Jonge en licht belegen kunstenaars krijgen een kans om op een interessante manier meer bekend te geraken bij een breder publiek.

Mijn kleindochter organiseert (allez, haar ouders) ook vandaag haar ‘pannenkoekennamiddag’ komt me dus niet goed uit, maar ‘noblesse oblige’ we moeten ernaar toe. Eerst kunstig gaan genieten en dan ons klein meisje wat aandacht gaan geven.


Marleen Thijs

Marleen Thijs samen met haar buurman Guy Plevoets, dé swingende kracht achter het evenement van 15 augustus, heeft ooit het idee naar voor gebracht en zit nu voor haar deur, op die unieke locatie, met een prachtig evenement. Alle dank naar haar voor dit initiatief! Je loopt daar rond, samen met vele mensen, iedereen nieuwsgierig, de mensen achter hun tafel en in hun tentjes ook benieuwd wat de reacties gaan zijn. Natuurlijk zijn die kunstenaars (sommige would be) heel overtuigd van hun eigen kunnen. Velen volgen nog opleidingen en moeten nog veel leren. Anderen zijn gebeiteld in hun kunnen, hun kunstenaarssetting volledig gevormd.


Prijzen voor wie het wil en kan betalen…

De prijzen zijn soms ook navenant, het wel waard voor wie het wil betalen. De meesten zien het als een bijverdienste, anderen als een bijberoep, wat dan ook weer de nodige investeringen heeft gevergd. Denken we maar aan de pottenbakkers met een eigen wiel, een studio-werkplaats, een eigen oven, al die energiekost, … logisch dat zo’n schaal al snel 40.00 euro per stuk of meer gaat kosten. Ik heb daar een man uit Landen ontmoet, een heel aimabele mens die verliefd is geworden op Zuid-Frankrijk. Hij doet daar zijn inspiratie op, schildert ook daar alleen, dus niet bij ‘m thuis. Hij heeft het wel: werken die die typisch sfeer van La Douce France uitstralen, wat dan ook weer wat centjes kost om zo’n professioneel schilderwerk mee naar huis te mogen nemen.


Charly, le incontournable

En natuurlijk last but not least: Charly die de inspiratie en de rust van het Begijnhof, waar hij mag wonen, in zijn originele ontwerpen steekt. Objectisme is zijn ideale vorm, sfeer scheppen met materiaal dat gaat van bouwmeters, sigarenbandjes, tramtickets, en dat in schilderingen maar ook in beeldhouwwerken durven en kunnen steken.... We mogen fier zijn dat deze Truienaar ons waardig kan vertegenwoordigen in de kunstwereld.983 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page