top of page

"Neemt Telenet onze gesprekken op?" Truienaar Jan Flamend stoot op een bizar telefoongesprek

Woordvoerder Isabelle Geeraerts van Telenet: "Wij gaan dat verder onderzoeken"

in picture: Jan Flamend

Truienaar en bedrijfsconsultant Jan Flamend (62) belde vrijdag vanuit Griekenland naar een goede vriendin in Hasselt om haar een gelukkige verjaardag te wensen. Het werd een van de vreemdste telefoongesprekken uit zijn leven.


"Gisteren iets vreemd meegemaakt", steekt Truienaar Jan Flamend (62) van wal. "Ik bel vanuit Griekenland naar een goede Hasseltse vriendin om haar te feliciteren met haar verjaardag. We keuvelen wat over het onwaarschijnlijk aantal jaren dat we al op de teller staan hebben, we wisselen onze ouderdomskwaaltjes uit, en we vragen ons af wat het pensioen zal brengen en hoe de resterende tijd best besteed kan worden. Opeens valt de verbinding weg. Ik probeer een paar keer terug te bellen, maar dat lukt niet. Na een tiental minuten krijg ik haar weer aan de lijn. ‘Hoe, ben jij het nu echt?’ vraagt ze. ‘Hoe bedoel je?’ ‘Je hebt het begin van ons gesprek twee keer herhaald?’ ‘Ik heb niks gedaan, ik heb geprobeerd je terug te bellen.’

‘Het was alsof je het hele gesprek nog eens een paar keer wilde overdoen. Ik dacht, Jan, die heeft ze niet meer helemaal.’ ‘Dat is die Pegasus, de perfide Zionistische spionage waarmee de Mossad alle telefoons gaat hacken.’ ‘Wat kan de Mossad doen met mijn pensioenplannen? Ik ga het bij Telenet melden."


Teruggespoelde opname

"Mijn vriendin belt naar Telenet, en wat zegt Telenet: wij nemen alle telefoongesprekken op. Hier moet een technisch probleem geweest zijn waardoor de opname terug gespeeld werd", gaat Flamend verder. "Kan je dat geloven? Telenet neemt al onze telefoongesprekken op. Waarom? Wat doen ze daarmee? Aan wie verkopen ze die data? Ik heb hen niet gevraagd van dat te doen, en zij hebben het mij ook niet gevraagd of ze dat mogen doen. Hallo privacy, hallo Telenet?"


'Ik dacht van niet'

Wij leggen het voorval voor aan woordvoerder Isabelle Geeraerts van Telenet. "Bizar. Maar wij gaan dit verder onderzoeken." Maar nemen jullie dan gesprekken van klanten op? "Ik dacht van niet, maar nogmaals ik kom hier maandag op terug."

6.734 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page