top of page

Nulens op zaterdagOnze wekelijkse markt, een bron van sociaal contact, mensen die men soms al lang niet meer heeft ontmoet en/of mee gesproken. Zaterdag Willy gezien, een integer man die ik al jaren ken. Blijkbaar is ‘m lang ziek geweest maar gelukkig helpt zijn 2-wieler (zonder batterij) hem om elke dag verse lucht binnen te krijgen.


Die maskers maakt het niet zo gemakkelijk om mensen te herkennen. 2 licht belegen dames ontmoet, één ervan heeft nog ooit les gegeven aan onze jongste zoon, mooie herinneringen komen boven. Die nuchtere maag begint echter te knorren en wenst te genieten van die lekkere hesp van Van Mulders en de broodjes van ons Natascha van de Luikerstraat. Mensen zijn echter ook boeiend en het is niet te versmaden een woordje te wisselen. Tiba heeft her en der reeds genoten van allerlei lekkers waarbij de bloedworst van dat lief Kaatje en de frikadel van Natascha hoogtepunten vormen in haar ochtendlijk ritueel.


Excuses en schuldverschuivingen

Thuis komen met mijn ‘markt-oogst’, het vrouwtje wat ongeduldig “het heeft nogal geduurd” als aanzet om daarna te genieten van die verse fruitsla die ze heeft gemaakt. De kranten doornemen en bevestigd zien dat sommige ministers het toch wel redelijk bont maken waarbij hun partijbelangen boven die van de burger staan. Discussies over uitstoot en misschien vanaf 2025 met minder stroom moeten rondkomen. Ben benieuwd hoe ze het gaan oplossen. Excuses en schuldverschuivingen zijn er natuurlijk genoeg, zeker uit de mond van een juriste die geen blad voor haar mondje wil zetten….


Democratische prinses

Eigenlijk echt leuk zo in het centrum van onze Vurige Stede te mogen wonen. Her en der camera’s, al dan niet met een leasing, houden ons in het oog, niet buiten de schreef lopen, gezien is gezien en de stokslagen zullen volgen! Vanaf 1 februari bovendien een nieuwe burgemeester, een dame met ervaring die bovendien nog wel erg mooi mag gezien worden. Dienstig voor haar burgers, bewegend tussen haar onderdanen, een democratische prinses met koninklijke allures. Graag wens ik haar van harte heel veel succes om van die 6 maanden de aanzet te maken van een langdurigere regeerperiode.

820 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page