top of page

Om reden van staatsbelangProficiat, moedige Truienaren, die volop petities aan het verspreiden zijn om onze onfortuinlijke Olivier Vandecasteele uit zijn betonnen folterkot van twee meter op drie in Iran

te verlossen.


Nochtans is het uitwisselingsakkoord door onze Regering getekend: Vandecasteele tegen een hier vastgehouden en veroordeelde terrorist, maar het Grondwettelijk Hof heeft die uitwisseling geschorst. Die beslissing wekt verbazing en heeft de Familie met verstomming geslagen. Terecht, ons recht is verre van hard, verre van medogenloos. Een zekere Antonio Perez, Rechtenprofessor aan de nog vrij jonge universiteit van Leuven, schreef in 1630: "Recht is de kunst van het billijke en het goede." en verder:" Er is immers geen recht zonder wijsheid en geleerdheid, want onderzoeken wat rechtmatig of onrechtmatig is, vergt meer dan een gemiddeld inzicht." Samengevat, zoek naar de billijkheid naar de goedheid, naar de rechtvaardigheid.


Humanitair hulpverlener

En dan is uw besluit rap genomen: weg met die terrorist, richting Iran, Vandecasteele hoort in België thuis. Het pamflet is aangrijpend. Het vat in enkele zinnen de kruisweg van onze onschuldige landgenoot samen: "Zijn leven is in gevaar, draag aub bij tot zijn vrijlating" "Humanitair hulpverlener op 24.2.2022 willekeurig opgepakt in Iran", lezen we op de affiche," onschuldig wordt hij sindsdien in complete isolatie in mensonterende omstandigheden vastgehouden."


Staatsbelang

Het weze maar uw zoon of uw dochter, die in Iran ingebetonneerd zit..! Er bestaat een rechtsbeginsel, waarvoor alle andere moeten wijken. Dat heet: 'Om reden van staatsbelang' (par raison d' Etat.) Wel Rechters en Ministers, genoeg gedraald, lever uit en haal terug naar hier, levensbelang is nog belangrijker!


332 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page